Senaste nytt

SAS Eurobonus Mastercard

andersson.j

Medlem
Är detta ett sätt att försöka få folk att använda sina Curve och Resolut-kort lite mindre i sommar kanske?
Eller så får det precis motsatt effekt. Med SAS MC Premium får man:
  • 15 EuroBonuspoäng/100 kr för köp i SEK
  • 20 p/100kr för köp i utländsk valuta mot en avgift på ~2% extra. De 5 extra poängen kostar 40 öre/p. Ej värt då SAS säljer poäng för 20 öre/p. Bättre att använda Curve/Revolut, bara få 15 p/100kr, slippa avgiften och köpa dubbelt så många poäng för de sparade pengarna.
  • Med denna kampanj får man 30 p/100kr, de 15 extra poängen kostar 13,3 öre/p.
Beroende på hur man värdesätter poängen kan det vara värt att ställa in SAS MC på någon utländsk valuta i Curve. På så vis kanske man får 30p även för köp i SEK, dock med ~2% påslag. Precis som @Mattias Holmén var inne på kanske det inte fungerar om det bara gäller köp genomförda utomlands, inte bara köp i utländsk valuta.
 

M.K

Medlem
Självklart kommer det gälla alla köp i utländsk valuta. Dåligt formulerat men inte en chans att dagens system klarar att särskilja alla miljoner transaktioner.

Detta erbjudande är bra men ändå på gränsen till målinriktad spend för poäng. Fortsatt lite billigare att köpa poängen via betalo så beror helt enkelt på var och ens poängbehov. Ett enkelt sätt dock absolut att dra in många poäng på sommarens resor.

Skål från amex loungen på Arlanda idag förresten inför en resa betald med Plat för försäkringen. Glöm inte den aspekten på sommarens resor.

Edit. Redan en timme försening. Hoppas SAS slipper en ny claim och vi kommer iväg. :rolleyes:
 
Last edited:

andersson.j

Medlem
Fortsatt lite billigare att köpa poängen via betalo så beror helt enkelt på var och ens poängbehov.
Sant! Kanske är det värt kombinera Billhop/Betalo med Curve + SAS MC Premium inställt på utländsk valuta i sommar?
  • I vanliga fall ger en räkning på 10000 SEK 1500 p mot en kostnad av 190 kr givet en Billhopavgift på 1.9% (12.67 öre/p).
  • Om man under sommarkampanjen betalar Billhop med SAS MC Premium via Curve inställt på utländsk valuta ger samma räkning 3000 p mot en kostnad av ~390 kr (13 öre/p).
 
Vet inte, det står att man kan ha ETT extrakort till sin partner eller övriga familjemedlemmar. Oklart om man då kan ha mer än ett eller om dom menar ett per person
 

CoooC

Medlem
Har idag SAS MC Premium och ett pointearner åt min fru. Kan jag ha ytterligare ett pointearner till vår dotter som är 18?

Det ska gå bra men det kostar 95 kr för varje PointEarner.

D5200FAE-46AE-4D19-B9BB-86AAB87DA8AE.png
 

Tolle

Medlem
Finns det något sätt att räkna ut hur mkt poäng man tjänat senaste året innan man ansöker om MC Premium för att nå 200k EB gränsen? Är det totala antalet EB poäng man tjänat senaste året, alltså både bas och extrapoäng? Räknas de 10k man får vid sign up också med?
 
Toppen