Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Jönsson

Medlem
Besök i Taiwan (för recension av den trevliga resan dit, se här) där även ett besök på trestjärniga Le Palais pressades in på schemat. Ska erkänna att jag var lite tveksam inför det men verkade ganska överkomligt prissatt så tyckte det var värt det. Det fanns ett gäng olika avsmakningsmenyer men hade efter viss research landat i att det var bäst att köra a la carte.

Vi testade ett antal dim sum samt några varmrätter och sen några efterrätter

Visa bifogad bild 89728 Visa bifogad bild 89729 Visa bifogad bild 89730 Visa bifogad bild 89731 Visa bifogad bild 89732 Visa bifogad bild 89733 Visa bifogad bild 89734 Visa bifogad bild 89735

Maten höll genomgående hög kvalitet och servicen var också på tårna. Vinlistan var ganska trist, stort fokus på Italien och röda viner vilket kändes något underligt med tanke på maten som serveras och klimatet. Snackade lite med personalen där och de sa att det var svårt att få folk lokalt att dricka annat än rött från Frankrike och Italien så det reflekterades i vinlistan. Vi valde bort vin och drack istället lokalt te.

Totalt så är det inte alls en upplevelse i stil med Frantzén, French Laundry eller Eleven Madison Park men tycker att det stod sig bra mot trestjärniga i t ex Frankrike. Om man tar in priset i det så är det på gränsen till ett fynd, vi hamnade på en nota på ca 1200 SEK för 2 personer. Vi beställde även lite för mycket mat (missade att fota en ytterligare huvudrätt) så hade kunnat ta in en huvudrätt mindre och personalen påpekade lite försiktigt att vi nog inte behövde så mycket mat.
Kineserna har ju faktiskt rätt i att te är den bästa drycken till dim sum. Helst ett svindyrt Pu-erh.
Serverades det direkt på tallrikar? En och en eller allt tillsammans?
 

MTheC

Medlem
Kineserna har ju faktiskt rätt i att te är den bästa drycken till dim sum. Helst ett svindyrt Pu-erh.
Serverades det direkt på tallrikar? En och en eller allt tillsammans?
Rättena kom in en och en (förutom efterrätterna som båda kom samtidigt) och var på en tallrik i mitten av bordet. Sen fick man själv lägga upp på den lilla tallrik man fått. Den lilla tallriken byttes ut mellan varje rätt.
 

Tjaeng

Medlem
Varje besök i Hong Kong brukar inkludera ett besök på Amber. Den här gången var den stängd för renovering, lite ironiskt mtp att vi för en gångs skull bor på Landmark MO. Conciergen fixade bord på Pierre inne på storebror-MO.

Ajajaj, glömde ju viktigaste detaljen.

15% rabatt med Amex Platinum.
 

Agö

Medlem
Sverige blir två stjärnor fattigare efter detta år. Fäviken stänger.

Dear Friends,

With this note I would like to tell you that this coming season will be my last at Fäviken Magasinet.

I have been the chef here for more than ten years now and it has been amazing.
Unusually early in my career I was presented with the opportunity to develop and operate an ambitious restaurant in a way that most chefs can only dream about. I have had the chance to work alongside the best team I could have ever dreamed of, cooking for the most fantastic guests (mostly).

Fäviken has been a project where I have enjoyed tremendous support from the Brummer family, who are Fäviken’s owners and my business partners. I have been allowed to grow and develop, and I have enjoyed complete creative freedom.

It has been a hard decision, but one that I believe is the right one. The evening of the 14th of December 2019 will be my last.

I wanted to share this news now when the coming season is already fully booked, as to not motivate guests to come here just because of the news itself. I hope that my last half-year at Fäviken will be business as usual, and that those who come here to enjoy Fäviken and what we have to offer, do so not because it will end soon, but because it is a magnificent restaurant experience right now. We have truly never been better.

The charcuterie production and shop in Undersåker, also operated by Fäviken will remain open as usual also after the restaurant closes.

When I am done here I am going to spend time with my family, reflect, fish, garden, write, rest and get fit, both physically and mentally. I am not going to lie, I am a little bit tired after all this time pushing the development of the restaurant forward.

I would like to thank you all for coming here to work, eat, share, and to be a part of what Fäviken has been and will be for a while longer.

I have given one interview on this matter, (with the LA Times) to provide a little bit more depth. To my friends out there working in media: I want to spend my last half-year at Fäviken enjoying my work in the restaurant, not talking about what has been and what is to come. I am very sorry for not making myself available for any more interviews at this time and I hope you understand.

If you want to be kept in the loop on future projects you don’t have to do anything, I will send you an email when I have something to report. If you do not want to receive such information it’s perfectly fine too, just click at the bottom of this email to unsubscribe from our mailing list. Any emails from now on will come from info@nilssonmagnus.com

For media inquiries, please refer to press@favikenmagasinet.se or press@nilssonmagnus.com

Best wishes and once again, thank you. You have all been amazing!

Magnus Nilsson
 
Försök att boka nu.
Senast i helgen fick en kompis erbjudande från kölistan, om bord för fyra pers en helg i november. Men han tackade nej eftersom vi redan fått bord en annan helg. Helt klart värt att äta där.
 

MTheC

Medlem
Precis åter från en vistelse i Tokyo (och med stop-over i Bangkok). Han med en del trevliga restauranger med Michelin-stjärnor på resan, och syftet med resan var i princip att äta och dricka gott. Ska försöka lägga upp några posts här om dem,

Börjar med den första, det var Ode. Hade dem inte på listan över ställen att besöka och hade inte ens hört något om dem innan vi fick tips från en pålitlig källa. Vi var och åt middag på en annan stjärnkrog Ora (tidigare Chef & Sommelier) i vårt östra grannland då Sasu som är ägare och chef rekommenderat Ode väldigt starkt så vi bokade in oss där.

Väldigt trevlig layout på lokalen där de flesta platserna är runt en bardisk (som är u-formad, påminde lite om Kitchen Table för de som varit där) men det fanns även 2 separata bord för större sällskap. Väldigt trevlig avsmakningsmeny med spännande smaker och annorlunda rätter. Vinlistan var också bra men man bör nog gilla naturvin (det var dock inte "funky" naturviner utan fortfarande välgjorda viner) för att verkligen uppskatta det.

Vi inledde med lite champagne, båda trevliga men inte sådana att jag skulle rusa ut för att köpa några flaskor.

IMG_2965.jpg
IMG_2966.jpg
IMG_20190601_123036.jpg


Därefter följde en del trevliga små amuse bouche, det som var i flaskan var till för att drickas efter en av rätterna.
IMG_20190601_124459.jpg
IMG_20190601_124944.jpg
IMG_20190601_125016.jpg
IMG_20190601_125724.jpg


Därefter följde en lång kavalkad av fantastiska rätter, mest minnesvärda var någon gurkan, sake som lagrats på sherryfat och den fräscha melonsoppan till efterrätt.

IMG_20190601_130122.jpg
IMG_20190601_131039.jpg
IMG_20190601_131901.jpg
IMG_20190601_131928.jpg
IMG_20190601_132009.jpg
IMG_20190601_133204.jpg
IMG_20190601_135737-01.jpeg
IMG_20190601_142821.jpg
IMG_20190601_144800-01.jpeg
IMG_20190601_145426.jpg


I stort en väldigt trevlig måltid. Service var genomgående av hög kvalitet, det enda som var lite överraskande var att sommeliern helt klart inte kunde tillräckligt bra engelska. Hon kunde förstå om man vill beställa något men när man som vi hade en del frågor om en del viner så tog det helt stopp, tyvärr är min japanska riktigt dålig och hon föreslog franska men min franska är sämre än japanskan. De löste det dock genom att en annan person svarade efter bästa förmåga och annars översatte, var dock lite omständigt och gjorde att jag avstod från att ställa vidare frågor om vinerna.
 

Attachments

  • IMG_20190601_125733.jpg
    IMG_20190601_125733.jpg
    45,8 KB · Visningar: 319

MTheC

Medlem
Det andra besöket på stjärnrestaurang denna gång i Tokyo var väldigt annorlunda än det första. Det var på Tsuta som är enklare ställe för Ramen. Jag har ofta tidigare varit besviken på kvaliten på flera av de enklare ställen som fått stjärnor (Liao Fan tyckte jag var rent ut sagt dåligt, Hill Street Tai Hwa Pork Noodle var ganska bra, inte en fan av Raan Jay Fai. I Hong Kong har jag gillat original Tim Ho wan men var besviken på Tsim Chai Kee, Mak’s Noodle och Kam’s Roast Goose) men Tsuta leverade verkligen.

Man kan alltid diskutera om det är värt en stjärna men fantastiskt god ramen. Det är dock lite jobbigt att äta där då inga bokningar tas så man bör vara där strax innan 7 på morgonen för att köa för att boka plats för lunch (man betalar 1000 JPY som man sen får tillbaka när man kommer tillbaka på sin bokade tid). Det funkade ganska bra just denna gång då jag varit upp sen kl 4 för att kolla CL-finalen (Liverpool!!!). Sen får man köa igen när det är ens tid (vi bokade kl 11, kom tillbaka 10.45 men fick då vänta 30 min).

Deras ramen är dock grym, rekommenderar deras shoyu-ramen och att man lägger till ägg. Väldigt billigt också.

48DE0AE2-077E-4749-A218-71492E705176.jpeg


8F20AF8F-AD19-40ED-8DA0-EAE40864CEA6.jpeg
 
Toppen