Senaste nytt

Yangon Int. Airport (RGN) – Mingalar Sky CIP Lounge

Passerade Yangon nyligen och fick då tillfälle att besöka en av loungerna i flygplatsens relativt nya terminal 1 igenom vilken all internationell trafik numera går.

Den nya terminalen i Yangon invigdes 2016. Då döptes den gamla internationella terminalen om till "Terminal 2", som är helt stängd sedan sommaren 2018 för renovering.

Det finns två lounger efter säkerhetskontrollen som båda heter Mingalar Sky. Den ena ligger precis efter säkerhetskontrollen och den andra längre bort närmare gaterna. Jag besökte den senare.

Jag flög Thai till Bangkok och fick tillträde som Star Alliance guldmedlem. Bägge lounger verkar vara öppna för alla bolags statuskunder eller businesspassagerare. Priority Pass gäller också.

Besöket var en trevlig överraskning. Det var bara två andra gäster, vilket innebar att det fanns mer personal än gäster. Loungen har ett stort matutbud, bemannad bar och duschrum. Tog en risk och beställde en whisky sour från bartendern som såg lite skrämd ut, men lyckades servera en perfekt balanserad drink med lagom syra och sötma.

Låter bilderna här nedan tala för sig själva, men sammanfattningsvis har alltså Yangon äntligen fått en lounge som man inte mår dåligt av att vänta i. Det är på inga vis någon lounge man behöver åka extra tidigt till flygplatsen för att uppleva, men ändå väl värd ett besök!

Är det någon annan som varit här?

0liI8Px.jpg


hmQ0qdK.jpg


d4mAWyH.jpg

Traditionell burmesisk mohinga – fisksoppa med risnudlar och diverse toppings.

nmJa4rF.jpg

Whisky sour – helt godkänd!

4L8qK3f.jpg

Cocktailmenyn
 
Toppen