Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

Tjaeng

Medlem
Varje besök i Hong Kong brukar inkludera ett besök på Amber. Den här gången var den stängd för renovering, lite ironiskt mtp att vi för en gångs skull bor på Landmark MO. Conciergen fixade bord på Pierre inne på storebror-MO.

Väl värt 2 stjärnor, ungefär samma stuk som Pierre Gagnaires Sketch Lecture Room/Library i London. A la Carte rekommenderas framför degustationsmenyer.

0437CEF4-E139-4588-9D25-36F6DF986B9D.jpeg
C6C6DC46-E028-4E68-B3D4-F1C8D445E9E2.jpeg
97763483-2CA6-418C-946F-AC310EEF1A24.jpeg
59BA3F26-C9BC-44B6-A704-4094E563415B.jpeg
01F2027B-8FD3-4E51-9CC9-44E12B59DE8D.jpeg
 

MTheC

Medlem
Besök i London för någon vecka sedan och besök på en av mina favoriter the Ledbury fick äntligen plats på schemat. Var orolig att jag hade en för positiv bild av det då jag inte varit på flera år. Plus till servicen som välkomnade oss tillbaka och hade stenkoll på när vi varit där senast.

CD4A7FC0-9609-4E68-8F79-53F075F1EDC2.jpeg
07B59DF9-E1CF-4C57-9935-8F96E8D3A824.jpeg
874B6E61-AF70-4B1D-8F22-41BAD9D235F7.jpeg
CD25D036-688E-4F2B-BFD5-1B40D6CB25B2.jpeg
FADD718E-F5B7-43F1-8BC8-4BEDAD22617A.jpeg
3DBA13BD-5694-410B-B56D-81257F36BA53.jpeg
8C5DC0A5-0C4A-43CA-9515-6172E041FB67.jpeg
FE90FFC3-4615-4771-949C-A2E4B3FCAA66.jpeg
60E7B1C2-730E-44B1-A812-78EB7A020C80.jpeg
B9C6A555-1B33-4369-99B9-58C0654F3E30.jpeg
C1539673-A311-451C-85FB-65896098E9B2.jpeg
 

Attachments

  • 2C60F57C-1CB7-4DC0-A5A8-F801371BB724.jpeg
    2C60F57C-1CB7-4DC0-A5A8-F801371BB724.jpeg
    45,4 KB · Visningar: 361
  • 4A68DBB8-4C83-4649-9C92-D19C9DC83577.jpeg
    4A68DBB8-4C83-4649-9C92-D19C9DC83577.jpeg
    49,7 KB · Visningar: 363
  • 3B32E698-56F8-49AB-9D78-FE89148B4460.jpeg
    3B32E698-56F8-49AB-9D78-FE89148B4460.jpeg
    32,7 KB · Visningar: 376
  • CCDDDE48-F111-4944-9D7B-18D2FEB1B5F8.jpeg
    CCDDDE48-F111-4944-9D7B-18D2FEB1B5F8.jpeg
    37,7 KB · Visningar: 345

MTheC

Medlem
Besöket i London gav också utrymme för ett till besök på stjärnkrog. Hade inte varit på Roganic tidigare och det var inte alla dåligt men servicen var ojämn och även om maten var bra så finns det bättre ställen i London i samma prisklass.

Glömde till stor del att ta foton men några lyckades jag ta.
IMG_20190315_124528.jpg

IMG_20190315_122139.jpg
IMG_20190315_122225.jpg
2019-03-15-14-46-26.jpg
 

Agö

Medlem
Passade på att gå på Guide Michelins rekommendationer i Washington. Lunch var ett svagt kort för stjärnkrogarna, få krogar öppna till lunch. Blev Blue Duck Tavern på Park Hyatt och det var den i särklass sämsta stjärnupplevelsen jag haft - sannolikt någonsin - men det befäster bara min bild av att guiden är till utfyllnad i USA. Förrätten, amerikaniserad rostad benmärg var god, huvudrätten - fisk med s k tillbehör - var otroligt dålig med en smakpalett som så att säga ”växte i munnen”, näst intill oätligt. Efterrätten var något man förväntar sig att få på en taskig diner.

Bäst var vinerna, Crossbarn Cab (Napa), Freemark Abbey Chardonnay (Napa) och Vidal Eiswein (suveränt gott). Men det styrde jag ju över själv.

92bea2ab4141cc148bd6f0d62d047bbe.jpg


451cd6685eb4cf8bafab6846f69aea61.jpg


e653aa699b21e65aa1b7b17f928a2a09.jpg
 

MTheC

Medlem
Passade på att gå på Guide Michelins rekommendationer i Washington. Lunch var ett svagt kort för stjärnkrogarna, få krogar öppna till lunch. Blev Blue Duck Tavern på Park Hyatt och det var den i särklass sämsta stjärnupplevelsen jag haft - sannolikt någonsin - men det befäster bara min bild av att guiden är till utfyllnad i USA. Förrätten, amerikaniserad rostad benmärg var god, huvudrätten - fisk med s k tillbehör - var otroligt dålig med en smakpalett som så att säga ”växte i munnen”, näst intill oätligt. Efterrätten var något man förväntar sig att få på en taskig diner.

Bäst var vinerna, Crossbarn Cab (Napa), Freemark Abbey Chardonnay (Napa) och Vidal Eiswein (suveränt gott). Men det styrde jag ju över själv.

92bea2ab4141cc148bd6f0d62d047bbe.jpg


451cd6685eb4cf8bafab6846f69aea61.jpg


e653aa699b21e65aa1b7b17f928a2a09.jpg
Trist. Körde de en särskild ”billig” lunchmeny eller var detta från vanliga menyn eller a la carte?
 

MTheC

Medlem
Det tveksamma kalaset kostade USD 200, detta var à la carte. Men det är vid sådana här tillfällen man inser hur lyckligt lottad man är som bor i Köpenhamn där kvaliteten är oändligt mycket högre.
Verkligen i saftigaste laget. Köpenhamn är ju inte direkt känt för att vara billigt men du lär ju kunna äta väsentligt billigare och bättre där.
 

MTheC

Medlem
Besök i Taiwan (för recension av den trevliga resan dit, se här) där även ett besök på trestjärniga Le Palais pressades in på schemat. Ska erkänna att jag var lite tveksam inför det men verkade ganska överkomligt prissatt så tyckte det var värt det. Det fanns ett gäng olika avsmakningsmenyer men hade efter viss research landat i att det var bäst att köra a la carte.

Vi testade ett antal dim sum samt några varmrätter och sen några efterrätter

FullSizeRender.jpg
IMG_2507.jpg
IMG_2506.jpg
FullSizeRender (2).jpg
FullSizeRender (1).jpg
IMG_2497.jpg
IMG_2496.jpg
FullSizeRender (3).jpg


Maten höll genomgående hög kvalitet och servicen var också på tårna. Vinlistan var ganska trist, stort fokus på Italien och röda viner vilket kändes något underligt med tanke på maten som serveras och klimatet. Snackade lite med personalen där och de sa att det var svårt att få folk lokalt att dricka annat än rött från Frankrike och Italien så det reflekterades i vinlistan. Vi valde bort vin och drack istället lokalt te.

Totalt så är det inte alls en upplevelse i stil med Frantzén, French Laundry eller Eleven Madison Park men tycker att det stod sig bra mot trestjärniga i t ex Frankrike. Om man tar in priset i det så är det på gränsen till ett fynd, vi hamnade på en nota på ca 1200 SEK för 2 personer. Vi beställde även lite för mycket mat (missade att fota en ytterligare huvudrätt) så hade kunnat ta in en huvudrätt mindre och personalen påpekade lite försiktigt att vi nog inte behövde så mycket mat.
 
Toppen