Senaste nytt

Vilket av följande lyxhotell i Osaka/Hakone/Tokyo rekommenderar ni?

Cartman

Medlem
Jag bodde senast nu i januari på både Peninsula & MO i Tokyo. Båda har liknande läge, mycket nära Tokyo station men om det är bra är subjektivt. Peninsula har stora, lyxiga och välservade rum, toppklass service & frukostmatsalen på våning 25 med utsikt över kejsarens palats slår det mesta. MO: det är nog sista chansen jag ger dem efter flera besvikelser i diverse städer. Ganska trött atmosfär, lite sliten matsal, långsam service, slut på vin, ingen pool.. Det enda klara övertaget på Peninsula var utsikten från bastun.

Conrad i Osaka har ”businessläge” men staden är lätt att ta sig runt i. Häftig utsikt över stan men i min mening är det mer yta än substans. Överprissatt bar, ett mycket bra spa och stora trevliga rum. Jag testar dock Ritz Carlton nästa gång i Osaka. Om du kan tänka dig gå utanför lyx-scopet var The Flag i Osaka bra.
Have fun!
 

Agö

Medlem
Sorry om jag snokar, men lite nyfiken på hur du tänker/värderar en hotell-upplevelse när du är beredd att betala 7-8000kr/natt? Alla har ju olika ekonomisk situation såklart, men är det inte löjligt dyrt? Lägger hellre mer pengar på att äta riktigt bra/dyra restauranger och andra upplevelser än att splurga så på hotelrummet. Rummet spenderar man ju ändå inte så mycket tid på, viktiga för mig är god nattsömn. Lounge kan jag förstå att man vill ha, om man inte ska ut på stan och vill spendera tid på hotellet.
Det ena behöver väl inte utesluta det andra? Personligen har jag väldigt lite tid till att resa privat idag (jämfört med för tio-femton år sedan), en annan ekonomisk situation (jämfört med för tio-femton år sedan), och andra preferenser (jämfört med för tio-femton år sedan) och väljer därför om möjligt denna typ av hotell. Radisson och Hilton bor jag på i tjänsten (om jag inte kan slippa övernattning), det är ren mekanik. Det finns en särskild WOW-känsla att ta hissen upp till Aman och slås av hur häftigt ett hotell faktiskt kan vara. Omväxling förnöjer.
 

RobHK

Medlem
Det ena behöver väl inte utesluta det andra? Personligen har jag väldigt lite tid till att resa privat idag (jämfört med för tio-femton år sedan), en annan ekonomisk situation (jämfört med för tio-femton år sedan), och andra preferenser (jämfört med för tio-femton år sedan) och väljer därför om möjligt denna typ av hotell. Radisson och Hilton bor jag på i tjänsten (om jag inte kan slippa övernattning), det är ren mekanik. Det finns en särskild WOW-känsla att ta hissen upp till Aman och slås av hur häftigt ett hotell faktiskt kan vara. Omväxling förnöjer.

Kul att höra dina tankar! Givetvis utesluter det ena inte det andra, få förunnat att va i den situationen att man kan dra på i princip max på alla fronter dock. Men som du säger om man gör kanske 1 resa per år, är det ju inga konstigheter för en välavlönad. Work hard play hard som dom säger här i Hongkong. Själv föredrar jag work hard, save hard.
 

toer00

Medlem
Om man ska spendera tid på hotellet är det det väl ännu viktigare att hotellet och rummet är trevligt. Alkoholen kan man ju köpa till rummet.

Visst kan man sitta på rummet och "smygsupa"... ;) Åtskilliga äro de gånger när taxfree skumpan får ta hotellets skumpas plats i minibaren...
Men det är lite trevligare att socialisera med folk i loungen plus att det brukar vara lugnare då många barnfamiljer väljer bort dessa rum som berättigar till lounge... och att varait ut en hel dag opå stan och komma tillbaka till "evening cocktails" och ta lite smått och gott inkl några glas äkta vara... det känns alltid lyxigt och trevligt... SPECIELLT i Japan där kvalité ofta är väldigt hög...
 

Jones

Medlem
tänker/värderar en hotell-upplevelse när du är beredd att betala 7-8000kr/natt?
Jag kan saga att mitt besok i Japan (ej Osaka och Hakone dock) runt nyar fullstandigt forflyttade min syn pa hotellpriser - uppat pa skalan. Visserligen far val hela bokningen av resan betecknas som totalt omedveten, dvs inte hemmahorande pa detta forum, men anda. Vi lyckades boka ett acceptabelt men ganska trist hotel i Tokyo for 3500 kr/natten (Dai-ichi hotell), fullstandigt katastrofalt hotel i Sapporo for 3 500 kr natten (vi bytte hotell trots att vi fick betala anda), extremt prisvart hotel i Chitose for 900 kr/natten och sedan slutligen Hilton Niseko, Hokkaido, for 8 000 kr natten. Alla priser for 2 vuxna 1 barn inkl frukost, ingen lounge. Vart hotell nara flygplatsen i Chitose var det absolut mest prisvarda men darefter kommer Hilton Niseko for 8 000 kr natten. Sahar i efterhand hade jag hellre antingen betalat 8000 kr natten i Tokyo for bra hotell med lounge eller bokat ett riktigt budgethotell. Mellanmjolkvarianten passade oss inte riktigt.
 

RobHK

Medlem
Jones: Det känns ju oacceptabelt att betala 3500kr/natt och vara missnöjd.

Min egen vy på ämnet: Jag har alltid tyckt att runt 2-2500kr/natt är smärtgränsen, Jag har inte direkt omvärderat det igenom åren, ifrån student-tiden till idag när jag är högavlönad. Har väl justerat upp nivån lite grann, men det är mest för att svenska kronan tappat i värde, lite inflation osv. För mig tror jag det beror på att jag aldrig imponerats av super-lyx till den nivån att jag är beredd att betala massor av extra för det. Jag tenderar att bo på lyxhotell i Asien, då man kan bo väldigt bra för 2000kr/natt där, sen bor jag på billigare alternativ i västvärlden. Dyraste hotellen jag någonsin bott på kostade 3200kr/natt, Langham hotell i NYC.

Visst prisnivån är olika i olika länder, det får man ju acceptera. Om alla hotell kostar 4000kr+ i ett land får man ju utvärdera om man fortfarande känner att det är värt att besöka landet, jämfört med upplevelser i andra länder till betydligt lägre kostnad. T.ex. kan jag tänka mig att besöka Bora Bora, då får man ju svälja att det kanske kostar 5-6000kr/natt och är en del i beslutet om det är värt så mycket pengar för att se platsen. Men att frivilligt kliva upp på hotell som kostar 7-8000kr/natt när det finns bra hotell för 2000kr/natt, känns som pärlor åt svin (jag är svinet).
 
Last edited:
Toppen