Senaste nytt

Inställt flyg HongKong Arlanda --> OSL 15/9 2018

Anneli

Ny medlem
Alla flyg till och från Hongkong är inställda pga supertyfonen Mangkhut som just nu drar in över Fillipinerna och väntas in över Hongkong under morgondagen.Kanske bra att flygen ställs in...
 

AABack2ARN

Medlem
Nja, det stämmer inte om man tittar på flygplatsens sida. Passenger Departures, Flights - Hong Kong International Airport

Framförallt flyg till och från Japan respektive Filipinerna är inställda.

Exempelvis har Cathay skickat iväg alla sina 4 plan från London till Hong Kong och de tror jag inte de hade gjort om flygplatsen bett dom hålla sig borta.

Visst kan det komma att ändra sig till senare under lördagen (lokal tid) men man ska ha i åtanke att SAS-planet skulle landa tidigt på morgonen och lämna vid 9, dvs innan det värsta vädret väntas. Men, ja, kan SAS ta det säkra före det osäkra. Det var för övrigt LN-RKU som skulle flyga sträckan och planet ställdes in en dryg timme efter planerad avgångstid.
 

Mr.cake

Medlem
Tycker att det kan finnas något bakomliggande hos SAS inställda flight idag. Sjukt löjligt när man ser att nästan alla flights förutom ett till Osaka och manilla, men det förstår man när Kansai ligger 90% nere och det blåser 200km/h + i Luzon. Sen har vi SAS som står där helt ensamt... Tror SAS kan utnyttja denna situation till sin fördel, vilket de kanske har gjort. Men detta är endast spekulationer.
 

AABack2ARN

Medlem
SAS verkar vara det enda inställda långdistansflyget med planerad ankomst på lördagen - så om de skyller på vädret är de nog ute på ganska svag is. Däremot har ett flertal bolag ställt in dagens flyg (dvs de som landar sent lördag kväll eller söndag morgon lokal tid).
 
Toppen