Senaste nytt

Vilken strand ska man välja på Bali och hur är maten?

Per N

Medlem
Vi ska åka till Bali en vecka i påsk där jag från början kände mig säker att vi skulle bo i Nusa Dua och dela upp boendet mellan Laguna och Westin. Efter att läst på lite mer kändes det som att en kombo av Laguna och Le Meridien Jimbaran skulle bli bättre. Nu när jag läst på betydligt mer är förvirringen total.

Några skriver att det knappt finns lokala restauranger i Nusa Dua utan man blir hänvisad till någon av hotellens restauranger. Det låter inte särskilt kul eftersom en stor del av vårt intresse är att utforska restauranger utanför hotellområdena.

Den senaste magkänslan talade för Seminyak men då känns hotellen vi tittat på lite så där. Till saken hör att vi endast letar bland SPG/Marriott. Jag måste kämpa för att behålla Platinum nästa år så alla hotellnätter får bli ur deras utbud. Marriott Courtyard och Four Points i Seminyak har vi kikat på men det hade gärna fått vara lite bättre klass. W finns också där men då ligger dom lite väl högt i pris.

Vi kanske får lägga lite mindre fokus på hotellstandarden och välja det område som känns trevligast. Är det någon som har input på Nusa Dua, Jimbaran respektive Seminyak? Kanske någon som bott på något av nämnda SPG/Marriott?

Hur är matkulturen på Bali, finns det något som sticker ut som man inte får missa eller kan man säga att deras inhemska mat generellt är bra? När jag tittar på restaurangbilder från Bali ser jag mest västerländsk mat.
 
Vi ska åka till Bali en vecka i påsk där jag från början kände mig säker att vi skulle bo i Nusa Dua och dela upp boendet mellan Laguna och Westin. Efter att läst på lite mer kändes det som att en kombo av Laguna och Le Meridien Jimbaran skulle bli bättre. Nu när jag läst på betydligt mer är förvirringen total.

Några skriver att det knappt finns lokala restauranger i Nusa Dua utan man blir hänvisad till någon av hotellens restauranger. Det låter inte särskilt kul eftersom en stor del av vårt intresse är att utforska restauranger utanför hotellområdena.

Den senaste magkänslan talade för Seminyak men då känns hotellen vi tittat på lite så där. Till saken hör att vi endast letar bland SPG/Marriott. Jag måste kämpa för att behålla Platinum nästa år så alla hotellnätter får bli ur deras utbud. Marriott Courtyard och Four Points i Seminyak har vi kikat på men det hade gärna fått vara lite bättre klass. W finns också där men då ligger dom lite väl högt i pris.

Vi kanske får lägga lite mindre fokus på hotellstandarden och välja det område som känns trevligast. Är det någon som har input på Nusa Dua, Jimbaran respektive Seminyak? Kanske någon som bott på något av nämnda SPG/Marriott?

Hur är matkulturen på Bali, finns det något som sticker ut som man inte får missa eller kan man säga att deras inhemska mat generellt är bra? När jag tittar på restaurangbilder från Bali ser jag mest västerländsk mat.
De har ju såklart en egen matkultur, enligt mig dock inte lika spännande som tex Thailand. Däremot fullt tillräcklig för en vecka. För mig är anka alltid ett säkert kort framförallt anka ala Ubud, typ konfiterad anka med krispigt skinn.

Nusa Dua är trevligt om man har svårt att lämna det bekväma helt bakom sig, men vill du överhuvudtaget uppleva Bali så skulle jag bli någon annanstans. Jag gillar Jimbaran, och framförallt InterContinental. Det finns en massa restauranger utmed stranden som grillar fisk och man kan ha schysst strandhäng. Överlag finns inga paradisstränder, dvs turkost vatten vatten och fin sand, på Bali.

Vill man bara ha lugn och ro kan jag rekommendera de norra delarna, typ Amed och Lovina, men där finns inga Marriott.
 

Per N

Medlem
Tack @Golfkillen för tips. Precis som du säger så står Thailand i en klass för sig när det gäller maten men det finns säkert en del kul på Bali också. Jag såg lite bilder från Jimbaran på seafoodrestaurangerna du nämnde och det såg väldigt trevligt ut. Den där ankan ser jag verkligen fram emot. Hela vårt gäng är barnsligt förtjusta i anka.
 
Toppen