Senaste nytt

Hotelltips och helikoptertur i St Lucia

Paby

Medlem
Kan rekomendera St Lucia. En tropiskt grön ö, med de berömda Piton bergen.
Jag bodde här:St Lucia Resorts | The Jalousie Plantation Luxury Resort In St Lucia
Egna små stugor och en bedårande utsikt, är något som erbjuds. Hustrun tyckte inte om de krokiga och riktigt dåliga vägarna, som taxin tog oss från flygplatsen till hotellet. Därav åkte vi helikopter på returresan. Mkt smidigt och en härlig tur!

Det här låter och ser intressant ut! Hur skulle du beskriva stället? Är det en utpost för total avkoppling och att bara njuta på stränderna eller? Letar efter ett sånt resmål för i december i år.

Får man också fråga vad helikopterturen kostade? Låter som en perfekt avslutning på resan!
 

Resenären

Medlem
Nu är det några år sedan vi var till St. Lucia, men minnet finns kvar.
Hela hotellkomplexet är en fd sockerplantage och därmed utspridd över ett stort område. Därav har hotellet en skyttelbuss, som du bara ringer efter, så kommer de och hämtar dig. Området är nämligen ganska kupperat och vandra hem efter middagsbesök i några av restaurangerna kan vara jobbigt. Mörkt är det också!
Men utsikten och avskiljdheten överväger allt. Dykning, snorkling är en av huvudattraktionerna, annars så finns det inte så mycket inom hotellkomplexet. Men tlll Västindien åker man för att njuta och 'slappa', så att få tiden att gå är inget problem. I och med att du har tillgång till egen pool, så kan mycket tid tillbringas i egna villan. Kylskåpet, som finns utomhus, är det bara att ringa till roomservice, så fyller de på vad man önskar. Piton Beer, är ett måste med den utsikt man har. Ett par gånger i veckan kommer några mindre kryssningsfartyg till viken mellan bergen Piton, så det livar upp.
Det finns ett antal utflyktsturer att boka, allt efter egna intressen.
När det gäller helikopterresan så var det följande bolag som utförde den: Welcome to stluciahelicopters.com
Vill minnas att det kostade ca 100 USD/person. Väl värda pengar. Hotellet har (hade?) egen helipad, så det var mkt smidigt.
Kollade just i loggboken: 27 november, nattens lägsta temperatur + 26,9 grad. Högsta temp 31 grad och en härlig pasadvind, som gjorde livet extra prima. Minnen....
 
Toppen