Senaste nytt

Vad jobbar ni med? (Presentation av medlemmar)

Fredrik K

Medlem
Antar att det kommer ändras inom kort nu när du hittat hit :)

Njae det vettetusan - jag har flugit rätt mycket i många år och flugit mycket som barn. Det blir inte jättemycket roligare bara för att man flyger på ett annorlunda sätt. Däremot uppskattar jag att alltid maximera "uttaget" ur den tiden jag sitter still och har tråkigt. Dvsa om det går att få bättre bokningsklasser för mindre pengar, optimera poängutnyttjande och se till att dom tråkiga timmarna blir så lite tråkiga som möjligt så är jag på.

Däremot skulle jag aldrig sätta mig och tok-åka first-class i 48 timmar bara för att maxa ut antalet timmar i flyget på en award-resa, snabbast möjliga är nästan alltid bästa möjliga :) Vill jag köra first till SFO så skulle jag såklart åka STO-FRA-SFO och inte STO-FRA-NRT-BKK-SIN-SYD-SFO eller nått annat vansinnigt.

men vi kan vara vänner ändå :D
 

Taggen

Medlem
Hej,

Jag har läst allt som står på forumet under en längre tid och tagit tillvara på mycket av den kunskap som finns här. Jag får nu ta tag i saken och börja bidra mer. Galna resor har det blivit tack vare forumet som t.ex. en helg i Houston bara för att få flyga LH First och en Bali-resa med guldkant i TG First.

Min personlighet har också tagit skada då jag helt plötsligt kan rabbla en massa två- och tre-staviga bokstavskombinationer som symboliserar städer och flygplatser. Statusjakten har också gjort sig påmind tack vare BC.se. Jag har dock hållit mig i skinnet så jag har bara TK Elite och EBG.

Det har gått så långt att jag t.o.m jobbar i flygbokningsbranchen då jag sedan ett halvår har min arbetsplats på Amadeus Scandinavia i Stockholm så nu blir det ännu mer bokningsklasser att hålla reda på. Mina arbetsuppgifter är dock mer relaterade till affärsresande och IT-system.

Jag är 38 år och baserad i centrala Stockholm och har ARN som hemmabas. Flyger helst *A då jag har EBG samt som så många andra här, har ett AMEX SAS Elite som nu tagit över mitt liv i jakten på poäng. Inga galenresor planerade men inspirationen duggar tätt på forumet och verktyg som Expertflyer och KVSTool studeras flitigt.

//Taggen
 

Isak

Ny medlem
Hej,

Passiv medlem i drygt två år. Nu med en vision om att bli aktiv och kunna bidra i lite olika trådar.
Jag är 27 år. Bosatt i Stockholm. Läser juridik vid Stockholms universitet, termin 5 till hösten. Ett svartgult hjärta, följer AIK (fotboll) på plats sedan 2002. Är även svag för hockey vilket gör att det bli många sena nätter under NHL-säsongen. Let's go red wings!

I dag EBS. Jagar poäng med mitt SAS EuroBonus American Express Premium. Försöker att resa så mycket med SAS som möjligt för att behålla status.

Jag fick upp ögonen för BC i och med min första 2-4-1 resa. Den gick till Hong Kong. Efter besöket i Hong Kong har jag lyckats att ta mig och min sambo till Washington och New York med hjälp av 2-4-1, business class SAS. Nu är målet att få till vår första resa i first.

// Isak
 

Simon

Medlem
Har läst flitigt och skrivit sparsamt på forumet i ett antal år. Snart 31 och driver ett litet produktionsbolag inom film, vilket i nuläget bara innebär en del inrikesresor ofta bokade av kund och tyvärr utpytsade på både SAS, Bra och Norwegian. Ett tidigare jobb innebar ett tiotal T/R inom Europa per år, det var då jag började få ett intresse för att maximera upplevelsen. Som många har jag en allmän fascination för flygindustrin, flygplatser och flygplan, men tror aldrig jag kommer göra en resa bara för transportens skull. Fick genom något slags IT-bugg ett oförtjänt EBG häromåret och lyckades hålla kvar det i ett extra år, men numer enbart EBS.

Minns mycket väl när jag bestämde mig för att testa på det här med att samla bonuspoäng. Fick hem ett SAS MasterCard och gjorde i samma veva en inrikes T/R, och hoppades att jag kanske, mot all förmodan skulle kunna få ihop en enda ekonomi-biljett till New York innan poängen brann inne. Sedan började drömmen smyga sig uppåt till att kanske, kanske en dag få ihop till en business-biljett, och innan man vet ordet av det sitter man istället och siktar på en riktigt lång resa för två i enbart First med riktigt många timmar i en lounge med gott dryckesutbud. Plötsligt handlar det inte så mycket om att få ihop poängen, som att hitta tid och möjlighet att göra av med dom. Allt tack vare BC!
 
Blev medlem för exakt ett år sedan på dagen. Dags att presentera sig lite kanske :)

Är en 30-årig matematiker och datavetare. Bosatt i Stockholm och jobbar på en hedgefond med algoritmisk förvaltning. Gillar att laga mat och äta mat ute på ambitiösa (helst inte pretentiösa) restauranger. Väljer ofta resmål efter restaurangutbudet och reser oftast privat :)
 

DOEL

Medlem
Kikat runt här lite sista året. Om några månader varit medlem ett år med så börjar väl bli dags att presentera sig.

Är 25 år gammal och jobbar som läkare i en medelstor stad. Ska börja specialisera mig framåt vintern. Tycker mycket om att äta gott, titta på idrott och spela golf. Reser gärna med tyvärr i princip enbart privat. Fick för ca ett halvår sedan möjligheten att flyga business för första gången tack vare lite tips härifrån. Ambitionen har sista året varit att få ihop en t.o.r. i business nu i år men detta överträffades tack vare detta forum och nu ska man snart få uppleva first, First med många timmar i FCT innan. :)
 
Hej hej!
Ny medlem på BC.

22-åring som jobbar med säkerhetslösningar för offentliga sektorn och större privata företag. Mycket fokus kring arbetsmiljöfrågor och krishantering.

Flyger inom Norden och runt 120-160legs per år!

Flyger bara SAS (i jobbet) och har därför EBD, tyvärr mycket ekonomistolar så inte jätte mycket poäng. Men ska snart införskaffa ett TP.

Fritiden spenderas på hemmaplan (Stockholm).
Mycket fokus på det goda i livet: restauranger, resor, weekends och en eller annan runda badminton.

Tar gärna någon öl med er från BC om någon är sugen någon gång.


Favorit världsdel: Asien (Malaysia och Indonesien)
 

MrDollar

Medlem
Hej hej!
Ny medlem på BC.

22-åring som jobbar med säkerhetslösningar för offentliga sektorn och större privata företag. Mycket fokus kring arbetsmiljöfrågor och krishantering.

Flyger inom Norden och runt 120-160legs per år!

Flyger bara SAS (i jobbet) och har därför EBD, tyvärr mycket ekonomistolar så inte jätte mycket poäng. Men ska snart införskaffa ett TP.

Fritiden spenderas på hemmaplan (Stockholm).
Mycket fokus på det goda i livet: restauranger, resor, weekends och en eller annan runda badminton.

Tar gärna någon öl med er från BC om någon är sugen någon gång.


Favorit världsdel: Asien (Malaysia och Indonesien)
Välkommen @TheTravelGuy
 
Toppen