Senaste nytt

SAS linje Arlanda-Budapest över förväntan?

Hej.
I slutet av mars återöppnade SAS sin non-stop linje Arlanda-Budapest...med fyra avgångar per vecka.
Linjen flögs senast 2009.
Flightnummer på linjen är SK 2779/2780.
Den sista månaden har dock flighterna till Budapest ökats kraftigt från Arlanda. Linjen flygs alla dagar utom fredag och minst tre dagar per vecka flygs linjen med en andra kompletterande flight, SK 6053/6054 utöver vanliga SK 2779/2780.
Kul att en av SAS återlanserade rutter verkar ha fått en mycket bra start med stor efterfrågan :)
 
Det verkar hålla i sig, nu är det visserligen påskhelg men det var fullproppat på den lilla grisen mot Budapest i går.
P.s. Blev uppgraderad vid gaten vilket såklart var välkommet så äntligen fick man den varma handduken. :)
 

KalleSus

Medlem
Grisen var alltså fullproppad i går - och på skärtorsdagen flögs dessutom extraflighten SK6053/6054 (förutom ordinarie 2779/2780). Till yttermera visso med en 737-800. Hoppas den också var välfylld!
Vi får verkligen hoppas att Stockholm - Budapest får förbli kvar i SAS linjenät, speciellt nu när linjen från Köpenhamn har lagts ner.
 

KalleSus

Medlem
Den är i alla fall inte nerlagd ännu.
Så sent som igår flög SK2779/2780 Stockholm - Budapest.

Men det är något skumt med avgångarna efter tidtabellsskiftet i mars. SAS anger inte några egna flygningar om man söker på deras hemsida. Tittar man däremot på Flightmapper.net så finns både torsdags- och söndagsavgångarna med, fram till 18/6 och från 7/9 2017.
Men troligen har väl SAS lagt ner linjen i tysthet (som vanligt) och infon har ännu inte trängt igenom i alla system.
 

KalleSus

Medlem
Tyvärr försvann ju linjen efter förra årets jul- och nyårshelger. Men nu har SAS skakat liv i flygningarna mellan Stockholm och Budapest igen - dock bara över jul- och nyårshelgen.
I kväll gick första turen (för övrigt med en 320 NEO) och i övrigt flyger man 22/12-23/12, 28/12-1/1, 2/1, 7/1. Övriga flygningar med en blandning av alla tre 737-modeller.
Man kan väl inte direkt beskylla SAS för att göra alltför mycket reklam för linjen - och det är synd att man inte vågar sig på en mer stadigvarande trafik.
När nu linjen Köpenhamn - Wien dessutom läggs ner blir den här delen av Europa lite svårnådd - om man vill flyga med SAS-plåt!
 
Toppen