Senaste nytt

American Express kontantlösa betalningar Tube London

Tonton

Medlem
Som dino_81 säger så räcker det med att blippa kortet. Se bara till att inte glömma att blippa ut om du åker t.e.x DLR! De har inga portar utan man får komma ihåg att göra det själv.

Även om registrering inte behövs så kan det vara bra att göra i förväg. Skulle du mot förmodan missa att blippa kortet vid utpassage så dras maxtaxan för en resa. Detta kan du i efterhand fixa om du har registrerat kortet.

Se även till att använda samma kort hela tiden då den känner av hur mycket du och vad det bör kosta då en maxtaxa appliceras på ditt kort. Här kan maxpriserna hittas: http://content.tfl.gov.uk/adult-fares.pdf
 
Värt att tänka på när man åker med contactless credit cards (t.ex. Amex) jämfört med Oyster Pay as you go (motsvarande Reskassa här i Sverige) är att de hanterar capping lite olika.
Med kreditkort så finns daily och weekly capping, dvs man betalar inte mer än vad motsvarande ett dags eller veckokort kostar. Brytpunkten för daily capping är 04.30 varje dag och weekly capping är 04.30 på måndag morgon (alltså inte löpande 7-dagarsperioder).
Med Oyster card finns bara daily capping med brytpunkt 04.30.
Därför är det oftast mer fördelaktigt att använda kreditkort än med Oyster card. Men skulle du t.ex. åka onsdag-tisdag kan det vara bättre att köpa ett 7 day travel card (till oyster eller som pappersbiljett) för att inte behöva betala för 7 dagar, givet att man åker så mkt att daily capping slår in.
 
Toppen