palmen
Moderator
Verkar som om de flesta här inne har en förkärlek till att dricka GT när man är ute och flyger.
Det är väl en halv vetskap hur man fixar till den absolut bästa GTn.
Finns oändligt med olika kombinationer som man smakat genom åren.
Det självklara i en GT för mig är mycket is och citronskivor, sen börjar valmöjligheterna.
Vilken gin ska användas och vilken tonic?
När man var yngre så blev det en hel del Svensk Gin (218) - Systembolaget.se som bas, mest för att den var billig och "OK" som gin.
Efter att ha testat Bombay Saphire så fanns det ingen återvändo till Svensk Gin, den saken är säker.
Har senaste året dock börjat gå över till Hendrick's Gin (81679) - Systembolaget.se efter att ha fått tips från några gamla studiekamrater från KTH.
Vad det gäller Tonic så blir det mer eller mindre alltid Schweppes om man är i Sverige, köpa tonic på Lidl går väl an i nödfall men det blir inte samma resultat.
En GT efter midsommarlunch och minst en till innan midsommar-middagen är numera lika självklart som att det finns sill och nubbe till lunch.
Blir alltid lika glad när man får en riktigt bra GT på en bar, tyvärr så är det rätt många bartenders som dock inte kan göra en bra GT.
Vad är era bästa tips för en bra GT?
Det är väl en halv vetskap hur man fixar till den absolut bästa GTn.
Finns oändligt med olika kombinationer som man smakat genom åren.
Det självklara i en GT för mig är mycket is och citronskivor, sen börjar valmöjligheterna.
Vilken gin ska användas och vilken tonic?
När man var yngre så blev det en hel del Svensk Gin (218) - Systembolaget.se som bas, mest för att den var billig och "OK" som gin.
Efter att ha testat Bombay Saphire så fanns det ingen återvändo till Svensk Gin, den saken är säker.
Har senaste året dock börjat gå över till Hendrick's Gin (81679) - Systembolaget.se efter att ha fått tips från några gamla studiekamrater från KTH.
Vad det gäller Tonic så blir det mer eller mindre alltid Schweppes om man är i Sverige, köpa tonic på Lidl går väl an i nödfall men det blir inte samma resultat.
En GT efter midsommarlunch och minst en till innan midsommar-middagen är numera lika självklart som att det finns sill och nubbe till lunch.
Blir alltid lika glad när man får en riktigt bra GT på en bar, tyvärr så är det rätt många bartenders som dock inte kan göra en bra GT.
Vad är era bästa tips för en bra GT?