Senaste nytt

B737-200 har kraschat i Islamabad

Palazzi

Medlem
Tydligen ett bolag som för 12 år sedan fick flygförbud pga innestående betalningar.....och första gången som det flögs igen gick ett plan i marken...:( Man får ju påstå att det inte kan vara jordens mest välskötta flygbolag.
 

Alf

Medlem
Beklagligt när det händer. Förutsättningarna var tydligen dåliga ett misskött bolag, gammalt flygplan, åska vid inflygningen och relativt stark vind enligt väderrapporten. Goda förutsättningar för wind shear, vilket ställer krav på skärpta piloter.
Jag jobbade i ett projekt för pakistans luftfartsmyndighet och vi var tvingade att resa med deras flygbolag PIA därför en korkad försäljare hade gått med på detta för att slippa reskostnader eftersom deras myndighet hade gratis resor med PIA. Det var ett uselt flygbolag att åka med trots att vi så småningom fick åka F klass. Till slut vägrade vi åka med dom och fick istället använda andra anständiga flygbolag. Skulle aldrig valt ett lokalt bolag för inrikesresa i landet. Man måste göra en riskbedömning av de bolag man anlitar, ingen arbetsgivare skall kunna skicka någon på tjänsteresa med livet som insats. Det räcker inte med god champagne, vilket inte var fallet på PIA, det var torrlagt.
 
Toppen