Senaste nytt

Brunchrun till Stockholm – ett bra sätt att få en lördag att gå

Börnen

Medlem
Vi passade på att boka en bonusresa till Stockholm när SAS hade en kampanj för några veckor sedan. Enda målet med resan var att äta brunch på Griffins Steakhouse, vår favoritrestaurang i Sverige. 5-åringen hävdar att det är näst bästa restaurangen i världen efter Kobe Beef Kaiseki 511 i Tokyo.

Vi hade inte berättat för sonen innan utan han fick veta det när han klev upp strax före klockan 6 att vi skulle åka till Stockholm och äta på Christians (Hellberg) restaurang. Sonen blev jätteglad då han har Christian som idol och är avundsjuk på pappa som äter där ofta på sina tjänsteresor.

6:45 stod vi vid flygbusshållplatsen och väntade.

1.JPG

Denna morgon var det Viborg Viking som skulle ta oss till huvudstaden. Det visade sig att just detta plan hade en dålig tryckkabin som gjorde att barnen ombord fick känningar in sina öron.

2.JPG

Då vi reste i Plus så gick det bra att kombinera frukostlådan med läsk och choklad för sonen.

3.JPG

Efter en promenad i en i stort sätt öde stad så kom vi till Griffins en kvart innan dom öppnar för brunch. Lite oroliga blev vi när vi såg att räddningstjänsten var på plats i källarplan. Skulle vårt enda syfte med resan spolieras på grund av ett brandtillbud?

4.JPG

Nu var det lyckligtvis inte så utan restaurangen öppnade på utsatt tid. En snabb titt på buffén visade att resan skulle vara värt besväret. Dryck beställdes in Mimosa, champagne och Orangina.

5.JPG

Huvudattraktionen – asiatisk råbiff. Den här har vi ätit som förrätt många gånger. Stans (Sveriges?) bästa. Frun åt fem innan hon var nöjd.

7.JPG

Förrätt - Råbiff, kallskuret, ost, potatissallad och räkcocktail

8.JPG

Varmrätt - Råbiff!, kalventrecote, flankstek, blomkål, pommes, tryffelmajonnäs och bearnaisesås

9.JPG

Mellanrätt- Servisen överaskade och kom ut med Lammkorv med tryffelmajonnäs, övrig mat hämtades som brukligt är vid buffén.


10.JPG

Efterrätt – Crème Brulé, äppelkompott, chokladmousse med marinerade körsbär, kaka med lemoncurd, chokladboll rocky road och geléhallon.

Sonen la upp det hela lite annorlunda. Han körde:
Förrätt: entrecote, flankstek och pommes och rocky road.
Varmrätt: Flankstek, pommes och rockyroad
Mellanrätt: Lammkorv (en halv)
Efterrätt: Crème Brulé, rocky road, chokladboll, pommes + fyra praliner

Tyvärr var inte Christian på plats så sonen fick inte träffa honom denna gång heller. Bättre lycka nästa gång. Men sonen var mycket nöjd med maten.

Det fanns tid till en promenad efter brunchen också innan det var tid att åka till flyget igen. I Stockholm så har man mer nytta av Flightradar24 appen än hemma, dom här två planen tävlade för att komma först till Helsingfors.

12.JPG

Det är halvdåligt med lekplatser i centrala Stockholm (vi kände inte för Humlegården idag) men på ytan mellan Storkyrkan och Nobelmuseet finns i alla fall en gungälg.

13.JPG

En liten lätt middag i loungen, denna kväll bjöd SAS på blomkålssoppa

15.JPG

Även hemresan gjordes i Plus

16.JPG

Tolv timmar efter att vi lyfte från Skellefteå var vi tillbaka, skönt

17.JPG
18.JPG


Det var allt för denna gång, på torsdag åker vi till Köpenhamn för en långhelg.
 

FF#1

Medlem
tack för ett trevligt reportage.
Har bara ätit där på kvällen och har varit mycket nöjd, en av mina favoriter i Stockholm.
Testa brunchen vore kul, den såg mycket spännande ut.
 
Toppen