Senaste nytt

Bangkok Bomb Blasts Erawan Shrine #StayStrongThailand

By now, you would have read of the awful tragic bomb blasts in downtown a very busy intersection, near a shrine, and there have been many deaths. There were unexploded bombs that the Thai police have since removed.

A very tragic day, with all the senseless killing. Hope the culprits be brought to justice soon.

Some videos of the bomb blast torque (caught on CCTV) as well as still pictures.

CCTV footage

More stills.
 
S

SPG1

Guest
Fick mail från ftg nu. Reseförbud till Bangkok innan man vet mer - har 3 resor dit inplanerade innan sista september.
 

Gus

Medlem
Jag är i Bangkok nu. Som tur var låg jag på hotellet och spydde hela dagen igår efter att ha haft tequilarace med en galen australiensare i baren på Qatars a380. Fruktansvärt det som hänt!! Och idag har en till bomb tydligen sprängts från en bro. Den bron gick vi förbi imorse efter att ha ätit frukost på mandarin oriental. :eek:
 
F

FCT

Guest
Vi satt på restaurang en kort bit från Siam Square några hundra meter ifrån explosionen. Vi märkte inte när det hände med såg ambulanser och polisbilar åka förbi. Det var först när vi kom tillbaka till hotellet vi insåg vad som hade inträffat. Ett antal e-mail, sms och missade samtal...

Nu har vi flyttat ut från centrala Bangkok.

Under dagen var det ett annat dåd, en person slängde en handgranat som detonerade i floden. Högst oklart om dåden är relaterade eller om det är två separata incidenter.

SOS international avråder inte från resor till Bangkok, bara att man bör undvika området kring sprängningen samt undvika folksamlingar.
 

micsjo

Medlem
FYI så sitter svenska thaiboxningslandslaget på hotell precis vid platsen. Utegångsförbud för landslaget förutom de som ska till/från arenan. Pågende är Royal World Cup med kungligheter på pats för finaldagar och prisutdelningar.

Landslaget är förberedda på två-stegsevakuering. I första hand ex-BKK och i andra hand retur till Sverige om situationen bli ohanterbar.

För övrigt så går det ganska bra för landslaget.
 
Bangkok / Thailand är ju en krutdurk som bara väntar på att smälla. Hittills känns det som att de flesta sidor förstått att turismen är viktig även i framtiden.
 

Dr. Miles

Expert
THAI och några andra flygbolag som har linjen till Bangkok erbjuder gratis ombokning för dem som har bokning med avgång inom en månad.

News Details | News & Annoucement | Thai Airways
THAI skrev:
THAI will waive the flight change surcharge for tickets issued by THAI sales offices in Thailand as well as overseas, as well as tickets issued online through Welcome | THAI AIRWAYS prior to or on 17 August 2015 for travel during 18 August to 18 September 2015. The waiver for flight changes will be allowed one time only for all routes specified on the passenger ticket, with the same ticket validity as specified in the original ticket and/or by 18 September 2015.
 

chazzie

Medlem
Mycket tråkigt, Bangkok är en fantastisk stad och helt klart en av mina favoriter, förhoppningsvis lugnar det ned sig igen och det hålls demokratiska val så (större delen) av befolkningen blir någorlunda nöjda.
 
Toppen