Senaste nytt

Ny linje Göteborg-Moskva. Yamal airlines

Håller med om att 3 ggr i veckan kan vara för optimistisk även för en CRJ200, men varenda ny linje till GOT välkomnas. Beroende på prisnivån kan denna rutt vara mycket intressant, jag misstänker att det kan handla om sommarsäsong.
 

MarcusC

Medlem
De skall börja redan 26/3...man undrar ju hur många biljetter de sålt...men alltid kul med nya linjer.!

Sökte på travellink men får inte upp linjen?...
 
Last edited:
Jag kunde inte hitta några biljetter än. Kan ni se linjen i KVS?

Vad jag kunde hitta var följande:
YC731 DME0920 – 1015GOT CR2 135
YC732 GOT1115 – 1430DME CR2 135

Däremot på en annan sida står det B737-500 som maskin. Undrar om de kommer ha någon disk på flygplatsen eller blir det Menzies/Novia som sköter det(har ingen koll på vem som gör sånt på Landvetter).
 
Last edited:

Jacob

Medlem
Nu är det officiellt, idag kom det ut en pressrelease kring den nya linjen.

21 maj drar linjen igång. Det är som sagt Domodedovo flygplatsen i Moskva (DME) man flyger till och inte Sheremetyevo (SVO).

Västsverige får nu för allra första gången en direktlinje till Moskva. Yamal Airlines kommer med start 21 maj att flyga tre gånger i veckan från Göteborg Landvetter Airport till Moscow Domodedovo Airport.

- Vi är givetvis oerhört glada och stolta över att vi nu kan erbjuda en direktlinje till Rysslands fantastiska huvudstad. Det här visar att intresset för vår region är stort i omvärlden, säger Olle Sundin, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

I det regionala nätverket Göteborg Access samverkar Swedavia - Göteborg Landvetter Airport, Göteborg & Co, Visit Sweden, Västsvenska Turistrådet och Business Region Göteborg för att utveckla utbudet och möjligheterna att resa till Göteborg och Västsverige. En direktlinje till Moskva är ytterligare ett exempel på att samarbetet varit fruktbart.

- En flyglinje till Ryssland har länge varit ett starkt önskemål från våra näringslivspartners. Nu öppnar sig en stor och spännande marknad för vår destination, säger Sabine Söndergaard vd på Göteborg & Co.

Yamal Airlines kommer att flyga med flygplanstypen Bombardier CRJ 200 med plats för 50 passagerare till Moscow Domodedovo Airport som är Rysslands största flygplats sett till antal passagerare. Under 2011 reste drygt 25 miljoner passagerare till och från flygplatsen, varifrån möjligheten finns att flyga till över 200 destinationer både nationellt och internationellt.

Flygbolaget Yamal Airlines bildades 1997 och har sitt huvudkontor i den Sibiriska staden Salekhard. Bolaget flyger till närmare 40 olika destinationer och har 55 flygplan i sin flotta. Nu blir Göteborg Landvetter Airport bolagets första destination i Västeuropa.

- Yamal Airlines direktlinje till Göteborg Landvetter Airport, som startar 21 maj, är en del av vår utveckling i att expandera vårt nätverk av internationella linjer. Vi är väldigt glada att kunna erbjuda våra resenärer en god service, en bra tidtabell och möjligheten att flyga till mer än 200 destinationer från Domodedovo, med oss eller någon av våra partners. Vårt linjenät erbjuder nya möjligheter för turism och affärer, säger Andrew Dubrow, CFO Yamal Airlines.


Tidtabell från 21 maj 2012:

Avgångar måndag, onsdag, fredag

Avgång Göteborg Landvetter Airport: kl. 10.15
Ankomst Domodedovo Airport: kl. 14.40

Avgång Domodedovo Airport: kl. 08.20
Ankomst Göteborg Landvetter Airport: kl. 09.15
 

Palazzi

Medlem
Bolaget får nog skaffa sig en internationell hemsida först....

Lite konstig satsning tycker jag spontant; Lufthansa flyger ju ganska smidigt via FRA för mellan 1.800-2.500kr T/R från GOT.
 
Bolaget får nog skaffa sig en internationell hemsida först....

Lite konstig satsning tycker jag spontant; Lufthansa flyger ju ganska smidigt via FRA för mellan 1.800-2.500kr T/R från GOT.
Nope, inte alls smidigt och då måste man älska FRA för att välja transfer där framför direktflyg.
Satsningen är inte konstig utan kanske har andra grunder än ren vinst som drivkraft. Det är inte lätt att få rätter att flyga nya linjer i Europa, särskilt om man har basen i DME. Det kan också finnas en annan anledning, kanske någon av ägare har köpt sommarstuga i Västergötland(Hamburgsund???) eller så har de partners i Norge. Det är nog olje/gasindustri som säkerligen står bakom.
 
Toppen