Her er det to ting som er sentralt, det ene er å skille på alkoholservering og vanlig servering.
Det andre er at du har quotet noe fra Januar 2014, altså en 1,5 år gammel uttalelse.
Som vi vet, har menyen til SAS endret seg mye på 1,5 år. Som du ser var dette en periode hvor varme wraps ble servert på nordic flights på rundt 2 timer, og det fantes sandwich ++ på menyen. Til og med mellom Nord og Sør-Norge! Sukk, det var tider
Dette ble også servert til Svalbard. Etter at intra norden-servering ble til wasa knekkebrød og cashewnøtter måtte man naturlig gjøre noe med serveringen på en så lang rute som OSL-LYR (nesten 3 timer), og de bestemte derfor å implementere europaservering.
Hva gjelder alkoholservering er jeg en person som ikke drikker alkohol i fly, og jeg kan derfor ikke si noe om hva som var av alkoholservering mellom hverken OSL-LYR eller TOS-LYR i 2014 eller per dags dato, men av det jeg har fått høre fra andre så er det ikke fri flyt av sprit per dags dato. Når jeg snakker om at Svalbard er "per definisjon i utlandet" så handler det om at man kan handle sprit og øl på taxfree ved inn og utreise fra Svalbard. Alkohol, røyk og liknende er mye billigere der oppe, da Svalbard er et toll og avgiftsfritt område i henhold til Norsk lovgivning. Men hvorvidt dette har noen direkte påvirkning på alkoholloven til norges kongerike (herunder servering og sjenkebevilgning) det vet jeg dessverre ikke. Jeg vil anta det er en form for begrensning, siden Norge er så utrolig konservativ hva gjelder alkohol.