Senaste nytt

Spana in Thales nya Immersive Seat - Vi testar flygvärldens troligtvis mest avancerade flygplansstol

Jacob

Medlem
24-tums ultra-HD, infraröd kamera, ögonsynkronisering, virtuellt fönster, surroundljud och inbyggda vibrationseffekter i stolen. BE Aerospace har tillsammans med tekniktillverkaren Thales tagit fram vad som troligtvis är världens mest avancerade stol i business class. Vi fick möjlighet att testa stolen med en privat demonstration av all funktionalitet tillsammans med produktansvarig. Stolen, som man valt att kalla Immersive…
 

agehall

Medlem
Det där ser ju riktigt intressant ut, men jag undrar hur bra det kommer att funka när stolarna blir lite slitna... Då kommer ju touchskärmar och IR-kameror att vara ett gissel...
 

Palazzi

Medlem
Kul teknikuppvisning, men väl överdrivet. Tror de blir för dyra kontra vad de erbjuder.... Inte mycket för det där med inbyggd teknik, för man vet ju att det snabbt blir omodernt.
 

speedwing

Medlem
För en gångs skull så blir man lite imponerad, alla dessa finesser kommer garanterat framöver, frågan är när... Kul att man redan nu förbereder för virtuella fönster - långt före någon flygplanstillverkare implementerat detta i produktion (virtuella fönster ger stora fördelar eftersom planen kan göras lättare, starkare och snålare), det är ju bättre med ett stort 4K virtuellt fönster än ett litet vanligt fönster (virtuella fönster ger dessutom fördelen att man kan välja vy så att man t ex alltid ser NY skylinen oavsett sida i planet). Det som hindrat virtuella fönster hittills har varit att skärmteknologin inte funnits men idag säljer LG supertunna 4K OLED-skärmar i olika storlekar kommersiellt så nu är det hindret borta.

Det verkar som om Thale också begriper att mobilerna måste integreras och att det är i dem den snabbaste teknikutvecklingen sker. Tänk en variant på Apple Carplay och Android Auto som i princip bara utnyttjar planets inbyggda teknik för skärmar, högtalare och mikrofon. Detta innebär bättre funktion och användarupplevelse baserat på när man byter telefon istället för att vara beroende av bil- och flygplanstillverkarnas långsamma produktcykler. (Detta eliminerar Palazzis högst relevanta invändning om att inbyggd teknik snabbt blir omodern.)
 

011430121

Medlem
Undrar hur mycket en sådan stol kommer att kosta bolagen, SAS nya stol ligger väl på runt 1 miljon SEK om jag har förstått det hela.
 
Toppen