Senaste nytt

Smygtitta på nya ABBA-museet på Arlanda terminal 5

Jacob

Medlem
Den 7 maj 2013 öppnar nya ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm men redan nu går det att få en förhandsvisning av museet på Arlanda. Den 17 december invigdes ABBA-utställningen i bagagehallen samt i turistinformationen i terminal 5 där delar av museets samling visas för allmänheten.

Bland utställningsobjekten finns en autentisk guldskiva från Norge för 20 000 sålda exemplar av ”Waterloo”, samt särskilt uppsydda dräkter av Inger Svenneke, som skapade ABBA:s spektakulära scenkläder till framträdandet i Eurovision Song Contest i Brighton 1974. På en skärm visas även en film om ABBA, gjord av Jonas Åkerlund och i bagagehallen kan man titta på sista musikvideon "ABBA The Last Video".

Swedavia har även en tävling med chans att vinna ett besök bakom kulisserna på ABBA The Museum med tillgång till det hemliga rummet där alla föremål finns.
Tävlingen - frågor | Stockholm Arlanda Airport

Monter.jpg
Foto: Joakim Knutsson, Swedavia
 

Jacob

Medlem
Den 7 maj 2013 öppnar nya ABBA The Museum på Djurgården i Stockholm men redan nu går det att få en förhandsvisning av museet på Arlanda. Den 17 december invigdes ABBA-utställningen i bagagehallen samt i turistinformationen i terminal 5 där delar av museets samling visas för allmänheten. Bland utställningsobjekten finns en autentisk guldskiva från Norge…
 
Toppen