Senaste nytt

Swiss 'nypremiär' Göteborg-Zürich

MarcusC

Medlem
Nyheten att Swiss åter skulle börja flyga Göteborg - Zürich var verkligen välkommen, tänkte att det skulle vara kul vara med på en premiärtur så bokade en relativt billig P-klass i Swiss Business.

Söndag 19 April var det så dax, premiärflighten LX1227 var uppsatt för en fokker 100 opererad av Helvetic. Checkade in online via swiss egna app, bokningen gick ej få upp i SAS app. Kom till Lanvetter ungefär en timme förecavgång för lite lounge häng och eventuellt om det var något festligt med tanke på premiär. Efter ett glas bubbel i en ganska välbesatt SAS Landvetter lounge så gick jag ca en halvtimme innan avgång till gaten, här var det gott om folk men inte det minsta som vittnade om premiär?!.


Boarding påbörjades relativt tidigt med möjlighet för Business, Och guldkort att boarda först. Har inte testat Helvetic fligter innan, prydligt flygplan men kabinen kändes gammal, dock sköna skinnstolar och bra utrymme. Swiss har ju även börjat med seat block på sina mindre plan vilket ger extra utrymme. Relativt snart efter start påbörjades serveringen. Vi var tre personer i business på tre rader. Två val av varm mat, helt klart bra för Europa och bra swiss standard. Ankomst var ca 25 min före tidtabell och med apron position. Här kom en oerhört positiv sak som business resenär, egen business buss. Effektivt och bekvämt

Servicen var bra om än inte något extra. Positivt är att kabinen var välfylld uppskattar till säkert 70-75%. Lite mer märkligt att inte Swedavia/Swiss hade något för att fira invigningen. Sen visade sig dock att man invigde linjen dagen efter då swiss opererade 'själva' med en Avro100.

Det är oavsett ett stort lyft för Göteborg fått tillbaka Swiss och de många bytesmöjligheter sol finns på Zurich,och inte minst Swiss service / catering måste vara i topp tre i europa i båda klasser?

Lägger även med några bilder från returen dagen efter tillbaka till GOT med Avro-100, säkert 85% belägggning på denna, dock "bara" en rad business. (2pax)
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    990,1 KB · Visningar: 291
  • image.jpg
    image.jpg
    933,5 KB · Visningar: 298
  • image.jpg
    image.jpg
    1 013,5 KB · Visningar: 279
  • image.jpg
    image.jpg
    1 009,5 KB · Visningar: 294
  • image.jpg
    image.jpg
    963,5 KB · Visningar: 279
  • image.jpg
    image.jpg
    1 012,9 KB · Visningar: 289
  • image.jpg
    image.jpg
    {memory} MB · Visningar: 285
  • image.jpg
    image.jpg
    987,8 KB · Visningar: 276
  • image.jpg
    image.jpg
    {memory} MB · Visningar: 295

David

Medlem
Tack för rapporten. Har inte varit i Zürich på 25 år, får planera in en weekend. Dessutom har jag inte testat Swiss förut.
 

Flood

Medlem
Tack för rapporten! Den här linjen är välkommen, brukar bli ZRH lite då och då. Premiäråker direktlinjen i slutet av maj. Ekonomi dock... :cool:
 
Toppen