Senaste nytt

SAS nya inflight entertainment system

Jacob

Medlem
På nya Airbus A330 finns även ett helt nytt underhållningssystem med cirka 200 titlar av filmer, dokumentärer och TV-serier. Då jag blev sista person att lämna eventet lyckades jag få en privat demonstration av Gunilla som är ansvarig för SAS underhållningssystem, vilket var enormt uppskattat (tack Gunilla om du läser detta). Underhållningssystemet var i övrigt inte påslaget under eventet.

Här kommer lite bilder och fakta.

Utöver 200 filmtitlar finns bland annat senaste Scandinavian Traveller (SAS eget magasin), buy onboard-menyn i SAS Go, en helt ny flygkarta och flera olika spel. Så småningom kommer även cockpitkameran tillbaka, så fort SAS fått fram en modernare kamera. Förhoppningen är även att få in en SAS-kanal i underhållningssystemet med några av SAS egna kortfilmer samt lite tips och tricks.
 

Jacob

Medlem
SAS-new-inflight-entertainment-system-011-720x473.jpg

Tre val av språk - Engelska, kinesiska (simplified) och japanska

SAS-new-inflight-entertainment-system-021-720x480.jpg

Första bilden när systemet startar
 

Jacob

Medlem
SAS-new-inflight-entertainment-system-05-720x480.jpg

Några av tv-serierna. Navigeringsmenyn till höger, väldigt enkelt och i alla klasser är det touch screen.
 

Jacob

Medlem
Mycket i systemet är internationellt men för skandinaver finns bland annat ett avsnitt av svenska TV-serien Solsidan samt en dokumentär om tågresan Oslo-Bergen.
 

Jacob

Medlem
Utbudet kommer bytas cirka varannan månad men allt är väldigt nytt så de kommer testa sig fram. Det är möjligt att vissa delar byts ut oftare medan andra får vara kvar längre.

I systemet finns även en survey där de kommer samla in feedback.
 
Toppen