Senaste nytt

Högsta punktligheten någonsin på Frankfurts flygplats

Jacob

Medlem
Sedan Frankfurts fjärde landningsbana öppnades 21 oktober 2011 har punktligheten på Frankfurt Main flygplatsen ökat markant och nu nått den högsta nivån någonsin. Sedan öppnandet har punktligheten gått upp med 14 procentenheter och ligger nu stadigt en bit över 80%. Under samma period har dessutom antalet passagerare som missat sina anslutningar pga sent inkommande flyg…
 

Jacob

Medlem
Sedan Frankfurts fjärde landningsbana öppnades 21 oktober 2011 har punktligheten på Frankfurt Main flygplatsen ökat markant och nu nått den högsta nivån någonsin. Sedan öppnandet har punktligheten gått upp med 14 procentenheter och ligger nu stadigt en bit över 80%. Under samma period har dessutom antalet passagerare som missat sina anslutningar pga sent inkommande flyg minskat med 25%.

Mindre väntan i luften inför landning har dessutom lett till minskade utsläpp, en lägre bränsleförbrukning och mindre oljud för de boende runt omkring Frankfurt. Under de senaste tre månaderna har man räknat fram en besparing på 5,5 ton flygbränsle och 17,3 ton koldioxid.

För flygbolagen är det också positivt. Lufthansa har räknat fram att man varje dag har sparat in två och en halv timme väntetid i luften jämfört med tidigare.

(Källa: Lufthansa pressrelease)
 

pljung

Medlem
Bra att det blivit bättre där, men är det fortfarande så att inga flyg får landa eller lyfta mellan 23.00-05.00?
Om det fortfarande är så kan det vara tänkvärt att inte ha för kort tid mellan flygen (ifall det blir förseningar) om man mellanlandar på FRA när man ska vidare med ett flyg som går i närheten av 23.00.
Blev tyvärr drabbad av detta när jag skulle till JNB i slutet av november, de kunde inte invänta min anslutning p.g.a. risken att inte hinna lyfta innan 23.00. Kul att komma till gaten när planet backar ut, och veta att nästa plan går om 20 timmar!
 
Toppen