Senaste nytt

USAs immigration läser Twitter - passa dig!

Gnopps

Medlem
Här är en kille som på Twitter skrev att han skulle "destroy USA", något han själv menar betyder partaja. Vidare skrev han att han skulle "gräva upp Marilyn Monroe", ett citat från Family Guy. Någon nitisk tjänsteman tog reda på vem twittraren var och han blev hemskickad vid gränsen. Nog för att man inte får skoja om bomber på flygplatsen men det här går över gränsen (ha ha) tycker jag.

Twitter User Barred From US For "Destroy America" Tweet
 

agehall

Medlem
Det är få som kan skapa så mycket falsk säkerhet som amerikaner. Det här lär ju också vara "Out of an abundance of caution"...
 

vicce

Medlem
Visst, lite hårt kanske, men man får kanske tänka efter en extra gång vad man skriver när man ska till just USA.
 

Fredrik

Medlem
Det är klart att man är terrorist(han är på deras lista över sådana) om man twittrar om det han twittrade om. Annars skulle väl inte DHS skickat tillbaka honom, eller hur? :rolleyes:

Det andra är att amerikanska myndigheter uppenbarligen läser sociala media och letar efter saker där...
 

forastero

Medlem
Visst det var väl att ta i, men killens sätt att skriva är urbota dumt.
Håller med. Det borde inte vara en överraskning att sånt man skriver på internet kan läsas av väldigt många och att man kanske bör fundera över vad man vill att andra ska läsa... Det hade varit en annan sak om han skrivit nåt sånt i ett privat mejl, men Twitter är ju öppet.

Sen verkar det ju vara lite av en överreaktion att skicka hem honom, men å andra sidan vet vi inte om det eventuellt fanns andra skäl till det också.
 
Toppen