Senaste nytt

Förbokning av sittplats på SAS med Swiss-biljett

TreD

Medlem
Har någon erfarenhet av sätesbokning på SK-flygningar som är en del av en LX-biljett? (För den oinvigne: På Swiss kan man bara boka säte över telefon, inte på nätet.) På LX service centre påstår damen att de inte kan hantera säetsbokning på SK-flyg och hänvisar till SK för det. Detta låter komplicerat då LX inte är en del av Amadeus-systemet.
 

Gnopps

Medlem
Har du alltså ett SAS flyg som är bokat med SK-kod? Då är det inga problem förutsatt att du har Economy extra, Affärsklass eller Guldkort med Star Alliance. Swiss ska kunna boka det åt dig.
 

Gnopps

Medlem
Ja, det går i alla fall men det är lite krångligare för agenten att göra. Vanligtvis gör de en "Seat request" som blir bekräftad direkt men när du har ett LX-kodat SK-flyg måste du göra en "Seat wish". Denna skickas till reservationssystemen och kommer tillbaka som bekräftad först efter någon minut. Agenten kan inte se säteskartan men kan fortfarande mata in specifikt säte, fönster eller gång - se bara till att hitta någon som vet vad de gör. Jag har provat och de fungerar i alla de tre scenariorna jag skrev tidigare.
 
Toppen