Senaste nytt

Ryanair börjar ta ut "force majeure" avgift på alla bokningar

Jacob

Medlem
Från 4 april börjar Ryanair ta ut en "force majeure" avgift på 2 euro på alla nya bokningar som görs hos flygbolaget.
Avgiften ska täcka in de kostnaderna som uppstod i samband med problemen som var under 2010 som det isländska askmolnet, snökaoset på många Europeiska flygplatser i december, samt ett flertal flygledarstrejker i bland annat Frankrike, Belgien, Spanien och Tyskland.

Avgiften har även fått ett namn, "EU261 Compensation Levy".

Ryanair uppskattar att problemen under 2010 uppgick till drygt 100 miljoner euro, bland annat inställda flyg och kompensation till passagerare.
 

Gnopps

Medlem
Undrar om det är tillåtet att redovisa det som en separat avgift när det går till flygbolagets ficka, fast det fungerar ju med bränsletillägg..

Har lyckligtvis aldrig flugit FR och vägrar så länge de behandlar sina anställda, passagerare och omgivning som de gör.
 
Får erkänna att jag testat FR en gång! Vi åkte till Prag och priset var 35% av SK / OK på sträckan. Betalade extra för att boarda först vilket innebar 1A/1B för oss. Det enda som egentligen störde mig var den sjaskiga känslan och handbagage-skräcken (om väskan är för tung/för stor så kostar det $$$).
 

Jacob

Medlem
Det var nog inte så roligt att flyga Ryanair när vulkanen i Island satte igång, eller när det var snökaos i Europa i december.

Har läst skräckhistorier där Ryanair passagerare fått sitta inlåsta i ett plan på marken och inte kunnat få varken mat eller dryck pga dumma regler.
 
Toppen