Senaste nytt

Forumtips: Förhandsgranska, pinga och citera.

flybob

Medlem
Hej och välkommen till BusinessClass!

Nedan följer några snabba tips.

Utökat svarsfält / Förhandsgranska inlägg:

I slutet av varje tråd finns en mindre svarsruta (som dock expanderas om du skriver mycket text) där du kan skriva snabba inlägg. Om du däremot vill ha större yta att skriva på samt möjlighet att förhandsgranska resultatet så klickar du på ”Utökat svarsfält”. Detta tar dig till en isolerad svarssida med möjlighet till förhandsgranskning. Förhandsgranskning är extra viktigt, då man enbart har 10 minuter på sig att ändra eventuella felaktigheter i ett postat inlägg.

förhandsvisa.png

”Pinga” någon

Genom att skriva @användarnamn (där användarnamn byts mot användarnamn) så får personen som nämns en notifiering om att den just omnämnts. Genom att skriva ”@” och sedan börja på ett användarnamn ger en förslagslista att välja ur, och du kan således försäkra dig om att du faktiskt pingar rätt person.

pinga.png

Citera

Ett sätt att göra en medlem uppmärksamt på att du har svarat på hans eller hennes inlägg är genom att citera. Detta görs genom att klicka på knappen ”Citera” i varje inläggs högra nederkant. Detta tar dig till svarrutan, där du skriver ditt svar.

citat.png

Multi-citera

Multi-citat ger dig möjligheten att svara på flera användares inlägg i ett och samma inlägg, och bidrar till att hålla trådar ”renare” och tydligare. Du väljer inlägg som du vill ha med i ett svar genom att klicka på ”Citat+”-knappen, till vänster om ”Citera”, i varje inläggs högra nederkant. Detta fungerar dessutom att göra på flera sidor, så du kan i lugn och ro ”samla på dig” inlägg att besvara under tiden du läser tråden, och sedan svara när du läst färdigt. När du valt de inlägg du vill besvara trycker du på knappen ”Lägg in citat..” som återfinns på vänster sida i trådens nederkant, under svarsrutan.
Du kan även lägg in citaten i utökad svarsfält, men då återfinns knappen på höger sida av svarsrutan.

Multicitat.png

Prova att pinga, citera och multicitera i denna tråd vettja!
 
Toppen