Senaste nytt

Ny flyglinje planeras mellan Pajala och Tallinn

Jacob

Medlem
Enligt SVT Nordnytt planeras just nu en ny flyglinje från norra Sverige. Denna gång rör det sig om den högst ovanliga rutten Pajala-Tallinn. Det är flygbolaget Airlink som håller i spakarna och man hoppas komma igång redan efter jul med flygningar under veckosluten. Pajala blir i så fall den enda flygplats norr om Stockholm med direkttrafik till Tallinn.

Så här ser tidtabellen ut:

Pajala-Tallinn

W2/U3 2095 PJA 19:30 TLL 22:50 J31 0 ----5-- 02:20

Tallinn-Pajala

W2/U3 2096 TLL 13:40 PJA 15:00 J31 0 ------7 02:20
 

Moco

Medlem
Det var ju häromdagen också ett reportage i media om det fortsatt stora underskottet av kvinnor i Pajala - ett problem sedan länge - vilket man tidigare försökt lösa genom busscharter från Ryssland. Kanske är detta ett liknande upplägg? Kul att det händer lite i Norrland i alla fall :)
 

twiggs

Medlem
Detta har endast med positionering av flygplan att göra. Det är ingen som förväntar sig några passagerare utan tänker att det är bättre att ha 1 i månaden än att köra helt tomma flygplan.

Sedan finns det inget flygbolag som heter Airlink (så vitt jag känner till). Det är Avies som flyger, vad resebyrån/arrangören man köper biljetten av heter spelar mindre roll tänker jag.
 

Alf

Medlem
Hur skall detta bolag klara av att trafikera en ytterligare flygplats när dom inte ens klarar av det uppdraget dom har på trafiken mellan Pajala och Luleå. Det måste vara ett skämt.
 

Kristofer

Medlem
Som sagt, flygningarna måste troligen ändå göras då Avies är baserade i Tallin. Bättre med någon passagerare än inga alls..
 
Toppen