Senaste nytt

Stor prisskillnad på biljetter i First Stockholm-South Pacific

Stefan62

Medlem
I år infaller påsken sent och strax efter kommer 1 maj vilket gör att med 11 lediga dagar kan man få en sammanhängande ledighet om 23 dagar.

Då skulle en riktig långresa passa bra så jag kollade lite på vad en köpt F-biljett till Auckland respektive Sydney skulle gå lös på och något förvånande fick jag följande bokningsbara alternativ:

Arlanda - Auckland:

exfirst3.PNG


Arlanda - Sydney:

exfirst2.PNG

Finns det någon rimlig förklaring till den stora prisskillnaden - som jag tolkat reserapporter och även ett stort antal Youtube-klipp så är Emirates ett av de bästa alternativen.
 

johhenrik

Medlem
Emirates har sjukt bra priser när resan börjar på Arlanda. För skojs skull kollade jag vad DXB-PVG kostade i F, det var dubbla priset mot ARN-DXB-PVG.
 
Emirates har sjukt bra priser när resan börjar på Arlanda.

Exakt, marknaden för F-biljetter från Sverige är mycket, mycket liten. Emirates satsade med åtta F stolar per dag från Stockholm och vill skapa efterfrågan genom att låta folk testa produkten till ett förmånligt pris (som säkert uppfattas som hutlöst dyrt för 98% av befolkningen ändå).

Gör samma sökning från London så ser du :)

Anledningen till att t ex Thai är dyra beror på att dom inte har satta priser genomgående på den sträckan utan det är i princip YY IATA-priser, samma med Lufthansa troligen.
 

Jacob

Medlem
Jag tror inte att det där är ordinarie priser som kommer gälla för all framtid utan "uppstartspriser" som finns för att få in medvetenheten om Emirates på svenska marknaden. Det är trots allt mindre än ett halvår sedan linjen från Stockholm startades.
 

johhenrik

Medlem
Ja, det misstänker jag också. Dock är jag förvånad att man kan köpa dessa biljetter så billigt fortfarande och långt fram i tiden också. Man får försöka passa på så länge det funkar. :)
 

Senator

Moderator
Ett par tips..

Använd en bättre resurs än en Online Resebyrå :), det där ser ut som AMEX Gränssnitt som inte ger något bra resultat i min erfarenhet
Sök till MEL, det har varit billigare i min erfarenhet
Använd någon +/- dagar funktion
Nu som BAs JV med Qantas är död, vet jag inte hur det ser ut med dessa, men det har gått att ta sig dit för runt 50 000kr med båda innan
Sök upp en Australienspecialist som kanske har avtalspriser på sträckan?
 

seanrahimi

Ny medlem
22040:- i First till Singapore med Emirates verkar grymt prisvärt. 16/4 - 21/4
Fick samma pris vid längre vistelser oxå.

13334 :- i business..
 

agehall

Medlem
Det är ännu mer prisvärt till Melbourne. Singapore ligger ju på 2/3 av den sträckan.. ;)

Helt seriöst, 28k i F till australien är sjukt bra! Framförallt när man tänker på att det inte är ovanligt att en businessbiljett kostar 40k.
 
Toppen