Singapore - London
BA12 B747-400
23.10 - 04.50
13A+13B
Utropet i loungen kom 22.20, planet stod i gate C24 några minuters gångtid, fasttrack igenom security. Han knappt sätta mig ner innan det var boarding.
I stort fullt plan i alla klasser. 5 min efter oss går 2ra BA planet till London, det flyget börjar i Sydney mellan landning i Singapore. Skulle kunna tänka mig att även den flighten är i stort sett full.
Dena gång blev vi inte välkomnade med namn men fick Tattinger Brut Reserve NV strax efter vi satt oss.
Beställningen av middagen kom väldigt snabbt, denna gång blev vi tilltalade med namn.
Strax efter blev det dax för lite mer bubbel.
Starters
^ Smoked Salmon with cucumber and wasabi dressing
^ Carpaccio of portobello mushrooms
^ As a alternative to butter, olive oil is availble upon request, please ask your cabin crew
För min del blev det rökta laxen, förstår inte riktigt varför jag valde den. Förstår inte riktigt varför jag valde den, får skylla på Tattingern
....
Rökt lax är gott, men min mage gillar det inte...... Hur som helst, på planet var det gött.
Main
^ Grilled fillet steak with herb butter, green beans, baby carrots and crushed potatoes
^ Snapper in black bean sauce with bok-choy and fried rice
^ Rigatoni pasta with black olive and tomato sauce
^ Chilled main course Ceasar salad of char-grilled chicken
Stek här. Kryddningen helt ok, jättegott med lite Shiraz som dryck. Det vinet smakade väldigt mycket mer, riktigt "pratvin".
Dessert
^ Tiramisu
^ A selection of cheese served with crackers
^ A selection of fruit
Mitt val som vanligt ost, här var det 2 olika ostar, en Brie och en som jag inte vet var det var, men god, saknade grönmögelosten, till osten portvin.
Har inte varigt förtjust i portvin tidigare, men Cathay lärt mig att portvin och ost ät väldigt gott, måste säga att de har rätt
Till sist kaffe, tea and chocolates.
Gott kaffe och choklad. Gillar dock inte att det inte finns innehållsförteckning på chokladen, är nötallergiker och skulle gärna vilja veta vad chokladen innehåller som fyllning. Tur att man har en resepartner som testar först och talar om vad det är för fyllning.
Efter middagen är det "bara" 11,5 timmar kvar, av nästan 14 timmar. På "flightmap" kommer vi att landa 20 min senare än tidtabell fast vi kom i väg några minuter före.
Pratade med en flygvärdinna och hon sa att denna sektor är den längsta som BA flyger. Den är lång, sa hon, men lite lugnare som crew än att flyga 747a från NYC. Som crew är det iofs bra att det inte är middag på flyget, men ändå skapligt stressigt.
Har sovit skapligt bra, dessa stolar är inte riktigt lika bra som på A380'n. Antar att det finna lite olika utförande av stolen beroende på flygplanstyp. Dessutom är ju 747'orna något äldre än A380'n.
Efter sömnen dax för frukost, är ingen frukostmänniska så jag kan inte uttala mig om main-rätterna. Smoothien var kanongod!
Starter
^ Chilled fruit juice
^ An engergising fruit smoothie of guava
^ Fresh seasonal fruit
^ Birchermuesli with strawberry
Bakery
^ A selection of warm breads and breakfast pasteries
Main
^ Omelette with pork sausage, back bacon, Lyonnaise potatoes and roasted tomato
^ Mushroom and cheddar omelette with sauteed potato, spinach and cherry tomato
^ Continental breakfast featuring turkey, gammon ham, Camenbert and aged Cheddar
^ Scranbled eggs, bacon, cheddar and tomato chutney on ciabatta bread
Nu endast en knapp timme kvar, har varit en del motvind på vägen och flygtiden blir nog väl 14 timmar.
Får avsluta flygningen med lite Champange de Castelnau Brut Rosé NV, även om klockan just nu är 4.30 i England bestämde att vi har kvar Asien- tiden i kroppen
När vi frågade om bubbel sa vår flygvärdinna att champagneglasen nog var slut och om det var ok med bubbel i vanliga glas. Vad säger man... Det är ju innehållet man vill komma åt.
Det fanns champagneglas och det smakar väldigt gott.
Vår crew i den "lilla" CW-kabinen på maindeck har varit helt underbara, väl samordnade, mycket leende och lätta att småprata med. är gott, men min mage gillar det inte...... Hur som helst på planet var det gött.
Main
^ Grilled fillet steak with herb butter, green beans, baby carrots and crushed potatoes
^ Snapper in black bean sauce with bok-choy and fried rice
^ Rigatoni pasta with black olive and tomato sauce
^ Chilled main course Ceasar salad of char-grilled chicken
Stek här. Kryddningen helt ok, jättegott med lite Shiraz som dryck. Det vinet smakade väldigt mycket mer, riktigt "pratvin".
Dessert
^ Tiramisu
^ A selection of cheese served with crackers
^ A selection of fruit
Mitt val som vanligt ost, här var det 2 olika ostar, en Brie och en som jag inte vet var det var, men god, saknade grönmögelosten, till osten portvin.
Har inte varigt förtjust i portvin tidigare, men Cathay lärt mig att portvin och ost ät väldigt gott, måste säga att de har rätt
Till sist kaffe, tea and chocolates.
Gott kaffe och choklad. Gillar dock inte att det inte finns innehållsförteckning på chokladen, är nötallergiker och skulle gärna vilja veta vad chokladen innehåller som fyllning. Tur att man har en resepartner som testar först och talar om vad det är för fyllning.
Efter middagen är det "bara" 11,5 timmar kvar, av nästan 14 timmar. På "flightmap" kommer vi att landa 20 min senare än tidtabell fast vi kom i väg några minuter före.
Pratade med en flygvärdinna och hon sa att denna sektor är den längsta som BA flyger. Den är lång, sa hon, men lite lugnare som crew än att flyga 747a från NYC. Som crew är det iofs bra att det inte är middag på flyget, men ändå skapligt stressigt.
Har sovit skapligt bra, dessa stolar är inte riktigt lika bra som på A380'n. Antar att det finna lite olika utförande av stolen beroende på flygplanstyp. Dessutom är ju 747'orna något äldre än A380'n.
Efter sömnen dax för frukost, är ingen frukostmänniska så jag kan inte uttala mig om main-rätterna. Smoothien var kanongod!
Starter
^ Chilled fruit juice
^ An engergising fruit smoothie of guava
^ Fresh seasonal fruit
^ Birchermuesli with strawberry
Bakery
^ A selection of warm breads and breakfast pasteries
Main
^ Omelette with pork sausage, back bacon, Lyonnaise potatoes and roasted tomato
^ Mushroom and cheddar omelette with sauteed potato, spinach and cherry tomato
^ Continental breakfast featuring turkey, gammon ham, Camenbert and aged Cheddar
^ Scranbled eggs, bacon, cheddar and tomato chutney on ciabatta bread
Nu endast en knapp timme kvar, har varit en del motvind på vägen och flygtiden blir nog väl 14 timmar.
Får avsluta flygningen med lite Champange de Castelnau Brut Rosé NV, även om klockan just nu är 4.30 i England bestämde att vi har kvar Asien- tiden i kroppen
När vi frågade om bubbel sa vår flygvärdinna att champagneglasen nog var slut och om det var ok med bubbel i vanliga glas. Vad säger man... Det är ju innehållet man vill komma åt.
Det fanns champagneglas och det smakar väldigt gott.
Vår crew i den "lilla" CW-kabinen på maindeck har varit helt underbara, väl samordnade, mycket leende och lätta att småprata med.