Senaste nytt

Jul- och Nyårsresa; Sydöst 134

Peter65

Medlem
Jul- och Nyårsresa; Sydöst 134

För att slippa lite av den svenska vintern med snö och rusk har vi beslutat att åka Sydöst första leget blir väster ut med ett stopp i London för att sen resa vidare till Hong Kong med BA's A380.
Bagage är incheckat hela vägen till Hong Kong.

Göteborg - London Heathrow
BA793 A320
19.35 - 20.40
2A+2C

Club Europe till London, ganska ordinär flygning. Inkommande flyg kom på ordinarie avgångstid, blev en snabb turn around, kom iväg från Landvetter 30 min senare.
I stort sett fullt i båda kabinerna, tror att nästan all skumpa tog slut innan vi landade :cool:
Tyvärr tog en rätt av maten slut efter att vi blev serverande, 5 av 6 passagerare tog det väldigt goda fläskköttet.

Efter en god natts sömn på Sofitel vid Terminal 5 fördrevs tiden inne i London

Sitter just nu i Den norra loungen och ska strax gå till gaten och borda planet som ska ta oss till Hong Kong
 

Peter65

Medlem
Hong Kong är helt ok nu, 15-17 gr sol mellan molnen, inget regn so far.

Har haft problem med internetuppkoppling, men nu kommer resan från London till Hong Kong
 

Peter65

Medlem
London Heathrow - Hong Kong
BA25 A380 (G-XLEB)
18.35 - 14.10
59A+59B (upper deck)

Boarding i T5C, alltså med med transfer tåg till C-terminalen. Vi hade skapligt med tid men tåget blev stående vid B-terminalen, förmodligen något fel med dörrarna då de öppnades och stängdes ett flertal gånger, tiden går fort då.
Väl framme vid gaten, tyvärr för mörkt att ta kort på den stora fågeln på Heathrow, kortet är från Hong Kong.
3 bryggor kopplade till planet, lite märkligt att gå i uppförsbacke för att komma till rätt kabin, Club World på upperdeck.

image.jpg

Blev välkomnade med namn när vi gick ombord, valet för välkomstdrink, vatten, juice eller Tattinger det sistnämnda kändes bra. Lite bagage strul försenade avgången med knappt en timma under tiden tog besättningen matbeställningar på styrbordssidan, han inte med oss på babordssidan. Vi fick beställa direkt efter starten, men eftersom vi satt längst bak på den raden var en del rätter slut, bl a hummerförrätten, tog slut raden före oss.
På upperdeck hade man lastat in 33 hummerförrätter ( finns 51 platser), risotton som huvudrätt hade också tagit slut. Stewarden beklagade sig väldigt mycket om hummern och "skulle" kolla om det fanns något kvar på maindeck och "lovade" att vi absolut skulle få vad vi ville ha till frukost.
Jag valde en annan förrätt, nåt med ärtor, och min reskamrat valde endast sallad ( om det inte fanns hummer någon annanstans i planet.

image.jpg

Före maten blev det mer Tattinger. När väl maten kom blev det inte hummer, kändes som om de hade kollat en trappa ner. Jag fick min bricka med ärt-rätten, smakade ok, min reskamrat fick inte sin bricka, fanns ingen bricka kvar till sista pers i vagnen. Personen på andra sidan mittgången fick bara bricka med sallad och ingen tallrik med förrätt. Innan de två sista personerna fick bricka och tallriken blev det en del snack med besättningen. När det väl vR löst fick jag äntligen beställa nåt att dricka.
Huvudrätten, British Beef var mycket god. Fick reda på att det är nya ångugnar installerade på de nya flygplanen. Det tar lite längre tid att värma upp maten i olika förpackningar samt de ska själva lägga upp maten på tallrikar. Måste säga att det är helt ok att vänta något mer och få god flygmat.

image.jpg

Under serveringen kändes det som om det var skapligt ny besättning som inte riktigt var samspelta, koordinationen var så där. Fick ex vis inte fråga om påfyllning av vinglaset, de höll på att missa kaffe till mig.

Skulle titta på en klocka, som skulle finnas någonstans på planet, men de lyckades inte hitta den..... även där upptäcker man att det är ett stort plan, mycket besättning ( 23 cabincrew), rutinerna har inte satt sig ännu. Detta blir säkert bra när man har satt rutinerna.
Sätena i Club World är bra och jag sov gott, vaknade dryga timmen innan landning.
Frukost på gång, sist igen, även om vi inte fick frågan först om mat så fanns det kvar.
Efter ett par varv över havet landade vi ca 30 min sent.

image.jpg
Mitt säte 59B som strulade lite före frukost. Var inte helt lätt att komma upp i sittande position. Men efter diverse knapptryckningar gick det

image.jpg
Bakre Club World kabinen på upperdeck

Immigration tog runt 5 min. I vanlig ordning tog man fel sida med immigration, bagaget kom nästan längst ner på andra sidan. Kan inte säga om bagaget kom fort eller ej, men väskorna låg och snurrade runt när vi kom till bagagebandet.
Nu in till Kowloon och spendera några dagar innan vi far mer sydost.
 

Peter65

Medlem
Mellanrapport mellan flygningar;
Har gjort lite turistgrejor, här kommer lite bilder

image.jpg
image.jpg
Peaken

image.jpg
Star Ferry

image.jpg
Symphoni of lights

image.jpg
image.jpg
Matmarknad i Soho

image.jpg
Sen eftermiddag i Kowloon

image.jpg
Macau, vilket myller av människor, mest ute inte så mycket folk i casinon.

image.jpg
Blev en skapligt billig resa det, kostade runt 100 kr tack vare enarmade armada banditer, inkl lunch och öl för 2 pers :cool:

När det blir lite bättre tid å bättre uppkoppling kommer jag att skriva recensioner på våra flygresor.
 

Attachments

  • image.jpg
    image.jpg
    596,9 KB · Visningar: 1 482

Jonas C

Medlem
Nya matupplägget på BA ser riktigt fint ut. Är dessa enbart för A380 flygningar, eller inför man konceptet på resten av flottan?
 

Peter65

Medlem
Nya matupplägget på BA ser riktigt fint ut. Är dessa enbart för A380 flygningar, eller inför man konceptet på resten av flottan?

De sa att det var på nya flygplan, kan ju även vara 787an.
Förhoppningsvis byter de ungar på resten av flottan. När vi åker hem blir det en 747a, rapport kommer om ett par veckor.
 

Peter65

Medlem
Nu på HKIA, Hong Kong International Airport. Vi har en codeshare flygning till Auckland. CX (Cathay Pacific) men flyger med NZ (Air New Zealand). Vi kunde inte checka in på Cathay's disk på Kowloon Station utan blev hänvisade till Air NZ. Vi trodde också att vi skulle få tillgång till Cathay's lounger, men det blev det inte.

image.jpg

image.jpg

image.jpg

Vi fick inbjudan till United Club och jag blev lite missnöjd. CX loungerna är ju bättre än de andra vi har besökt, så jag misstänkte att denna loungen inte skulle hålla samma standard som CX's.
Men ack vad jag misstog mig. Inte speciellt mycket folk, kan kanske bero på att United inte har nån flygning just nu. Bra sortiment med mat, Nacos har jag inte sett på en lounge förut :p

image.jpg

image.jpg

Fina toaletter, duschar finns och god glass.


Ja, jag vet att nu ligger inslaget i fel forum, men eftersom det är codeshare med CX nummer så platsar det i BAEC. Som ni kanske förstår är vi på väg till Auckland, det som är längst bort, sen börjar återresan med ytterligare ett par stopp.

Önskar er alla som läser GOD JUL :cool:
 

David

Medlem
Hoppas du får en trevlig flygning vidare. Skall själv prova Air New Zealand för första gången om några dagar när jag åker SYD-AKL och ser fram emot detta riktigt mycket. God jul!
 
Toppen