Senaste nytt

Inget SAS-museum för Nora?

AndreasW

Medlem
Läste nyss en tråkig nyhet från flightspotters i Norge. Det verkar som att det är oenigheter och kapital saknas för att ordna en uppställningsplats för DIR och det planeras att hon flygs till USA... Säkerheten på att detta ska ske kan jag inte garantera. Är endast "messenger" i detta. Hoppas det inte stämmer!
 
A

Aurora

Guest
Skulle ikke forundre meg, å bruke penger er vi jo ikke veldig god til i Norge. Og OSL som bedrift er neppe mr. goodwill, kjipinger hele gjengen. Det er veldig trist i såfall, at der ikke skulle finnes en flyentusiast med veldig mye penger som kunne donert noen hundre tusen til en slik sak :(
 

Agö

Medlem
Flygtorget (som hänvisar till norsk media) skriver om Nora Viking.

Flygplanet har sedan den 26 oktober stått parkerad i anslutning till den plats där den på sikt skulle få en permanent uppställningsplats. Under tiden har ekonomin hunnit kapp hela idén om att spara det sista exemplaret av SAS verkliga trotjänare och ”luftens Porsche” som piloterna kallar MD80. Hyra av en mark för parkeringsplats och byggandet av en ramp för besökare visade sig helt enkelt bli dyrare än vad SAS är villiga att betala.

Säkerhetsföreskrifterna komplicerade också möjligheten att spara flygplanet. Museet ligger i direkt anslutning till flygplatsen och är öppet för allmänheten två dagar i veckan, tisdagar och söndagar. Hur besökarna skulle kunna passera ut från museet och till flygplanet visade sig vara ett komplicerat och kostsamt projekt.

Flygtorget » Flygnyheter » Flygnyheter » Ingen MD80 till SAS-museet
 

fcx

Medlem
Betyder detta att vi får en chans till på en resa vi sent ska glömma?
För att se positivt på Nora Viking's öde.

Var det inte tal om att åka med på ferry flight tidigare :)
Hur många mellanlandningar blir det från Oslo till öknen tro?
 
Toppen