Senaste nytt

Inför BusinessClass 001 - Sista MD-80 flygningen 26/10

Status
Stängd för vidare inlägg.
Idag är det mindre än 48 timmar kvar till vårt största och mest spännande event någonsin. Denna tråd är skapad för oss 119 personer som får uppleva SE-DIR "Nora Viking" och hennes sista flygning till SAS Museum Oslo Gardermoen.

I sann BusinessClass.se anda har vi en rätt premiuminriktad flight:

22st First Class
96st Business Class
1st Economy Class

SAS har nu biljetterat samtliga biljetter
Bokningsreferenser har mailats till alla anmälda. Om du inte hittar din bokning eller har andra frågor - maila till martin.bjornstrom@businessclass.se så hjälper jag dig.

För vår charterflight BC001 finns ingen bokningsreferens, allt du behöver är ett boardingkort som du får av mig i SAS Gold Lounge CPH från 11.30 imorgon.


Incheckning för BC001 / SK7030
Du som börjar din resa i Köpenhamn använder våra två dedicerade incheckningsdiskar intill de vanliga SAS diskarna på CPH/Kastrup Terminal 3 som öppnar 11.00. Du kommer se BusinessClass.se på "stora tavlan" precis som alla andra flighter. Glöm inte ta en bild av tavlan som minne :)

Du som börjar resan i Stockholm och Oslo (och andra avgångspunkter) behöver inte checka in på BC001/SK7030. Du kommer till SAS Gold Lounge från 11.30 där vi samlas och delar ut Boardingkort till alla.


Lounge Access
Resande på paket 3 och 5 från Oslo finns på gästlistor och kommer in i SAS Gold Lounge på Gardermoen oavsett EuroBonus status. Observera att Gold Lounge ligger allra längst in i loungen, där finns även BusinessClass.no Meeting Point OSL.

Resande på paket 2 från Stockholm behöver "gästas" in i SAS Gold Lounge på Arlanda, hälften av dom resande är dock EuroBonus Guld så det ska inte vara ett problem.

Alla har tillgång till SAS Gold Lounge CPH från 11.30 där vi träffas för invigningsdrycker och buffé tillsammans med besättningen på BC001.


Information från Kaptenen:
Vår Kapten Finn Nymann Hovgaard kommer visa vad MD-80 går för och det här kommer bli en flight utöver det vanliga med lågflygningar och annat skoj beroende på väder. Just nu ser vädret hyggligt ut och då kommer det bli väldigt kul. Observera att servering av mat & dryck kan kortas ner pga "taktisk flygning". Flighten är planerad som VFR på låg höjd och har en hemlig rutt som tar oss över Odense, Kristiansand, Oslo City etc.

Finnforanflyarkiv.jpg

Kaptenen möter oss i Kastrup på SAS Gold Lounge ca 11.30 på lördag för att gå igenom flygningen och för att vi ska få tala med besättningen. Alla är väldigt laddade!

Kaptenen kommer även dra lott bland First Class passagerarna om vilka två lyckliga personer som får flyga jumpseat i cockpit vid start respektive landning!


Boarding & seating
First Class har boarding först och sitter på rad 1-8, fri seating.
Därefter fri boarding, fri seating. Fönsterplats rekommenderas :)


MD-80 T-shirt och bagagetagg
Vi kommer maila en beställningslänk till alla deltagare för att välja storlek på T-shirt och ange leveransadress + information för din fina MD-80 bagagetagg. Anledningen att vi skickar dessa efter eventet är att vi sålde sista biljetterna imorse, vi visste inte vad vi skulle beställa från tryckeriet.


Köp SE-DIR som ett minne för livet!
SAS Museum på Gardermoen har köpt in ett stort antal SAS MD-82 modeller i skala 1:200 med registrering SE-DIR, dvs exakt det plan vi flyger. Dom säljs till 50% rabatt för 200 SEK (normalt 400 NOK). Kom ihåg att betala med två svenska hundralappar, dom tar inte emot växelpengar.

5.jpg


Program i Oslo:
ca 14:35 landar vi på OSL.
- Därefter taxi till GA-terminalen och "avstigning för samtliga".
- Gruppbild framför SE-DIR "Nora Viking".


ca 15:00
- Första gruppen hoppar in i vår Challenger 604 för rundtur runt Oslofjorden.
- Resterande får en chans att pilla på ett antal Private Jets parkerade utanför GA-terminalen.
- Därefter 100m promenad till SAS museum Gardermoen


ca 15:45
- Andra gruppen hoppar in i vår Challenger 604 för rundtur runt Oslofjorden.
- "Lyx canapéer" och viner, kaffe etc på SAS museum serverade av fd flygvärdinnor från SAS på äkta onboard trolleys
- Rundtur i SAS museum


16:40
- Buss med plats för 50 personer till Gardermoen avgångsterminal
- Samling i SAS Gold Lounge OSL


17:00
- Buss med plats för 50 personer till Gardermoen avgångsterminal
- Samling i SAS Gold Lounge OSL


18:20
- Avgång mot Stockholm/ARN


18:40
- Avgång mot Köpenhamn/CPH


Privat Jet
Boka Private Jet: Sista flygningen för SAS MD-80 - en historisk dag i luften över tre huvudstäder. - BusinessClass Events
(2 platser kvar!)

Ola Vøllestad på Sundt Air hälsar att deras affärer går bra - dom flesta plan är ute och flyger imorgon. Han kommer ta emot oss på plattan och visa två Private Jets som står parkerade utanför GA-terminalen: en Falcon 900 och "vår" Challenger 604 som ska flyga två grupper med Private Jet resenärer. Läs mer om Sundt Air här: http://issuu.com/citationx/docs/brosjyre_2011_final


Bombardier Challenger 604
Detta plan rymmer 12 personer och kan konverteras till fem sängar. Den flyger till New York på 7:50 från Oslo, maximal räckvidd är 3900NM. Det finns "Air Show" IFE ombord och telefoner, kök etc. Just detta plan levererades 2001 och har konfiguration enligt bilden nedan med ett bord, soffa och en sittgrupp med fyra stolar vända mot varandra.

Under eventet flyger vi med 12 passagerare ombord samt en flygvärdinna.

banner-challenger604.jpg Interior1.jpg


Information för dig som flyger First Class:
http://www.businessclass.se/forum/sas-group-eurobonus/13994-vi-flyger-first-class-pa-bc001.html

Middag efter MD-80 eventet i Stockholm:
http://www.businessclass.se/forum/s...-pa-middag-post-bc-26-10-event-stockholm.html

--- mer information följer ---
 

marbe166

Medlem
En fråga till: Kan man checka in på BC001 på airside på Kastrup, eller måste man gå landside till de dedikerade diskarna?
 

Jonas C

Medlem
Är det verkligen smart att posta upp bokningsreferenserna offentligt? Kanske hade varit säkrare att skicka ut dem via PM till de som har bokat.
 
Inte för att vara petig, men vad är bokningsreferensen för Paket 7?

Se ovan, det finns ingen bokningsreferens för vår charter.


Är det verkligen smart att posta upp bokningsreferenserna offentligt? Kanske hade varit säkrare att skicka ut dem via PM till de som har bokat.

Jag har mailat ut referenser till alla och tagit bort dom från tråden. Bedömde informationen som rätt ofarlig.
 

fred80

Medlem
Nej bara kontanter enligt hemsidan SAS MUSEET
"The museum has a great museum shop selling aircraft models scales 1:100, 1:200 and 1:400, books, posters and SAS collectables.
Please note that the museum does not accept any credit or debitcards, only cash payment in NOK."
 
Status
Stängd för vidare inlägg.
Toppen