Senaste nytt

Malmö Aviation konkurrerar om punktligaste flygbolag

Jacob

Medlem
SAS har konkurrens när det gäller punktligaste flygbolag. Malmö Aviation skriver på sin hemsida att 93% av deras flygningar är i tid vilket gör bolaget till Sveriges punktligaste flygbolag.

SAS å andra sidan har annonserat i stort sätt samma sak, men i kategorin "major airlines" i världen, det innebär flygbolag med minst 30.000 avgångar per år.

Faktum är att vi nog har två av världens mest punktliga flygbolag i Sverige. Det är väl bara att sträcka på sig och vara lite stolt. :)
 

Roger J

Medlem
Sant när det gäller Mavia, men SAS ska nog ha en eloge, vad jag förstått har de jobbat hårt med rutinerna kring detta. SAS är väl tredje största flygbolag i Europa räknat på antal rörelser? Och en stor del är så klart på Frankfurt, Heathrow, Amsterdam, Paris, Moskva osv.
 

vicce

Medlem
De gånger jag flyger Malmö Aviation till/från Stockholm så har de alltid varit i tid. De säger inte heller varje gång de är någon minut före i vid landning.
 

Jacob

Medlem
Återigen är punktligheten uppe på agendan.

Malmö Aviation rapporterar i oktober en punktlighet på 93,9% vilket enligt uppgift ska göra bolaget Sveriges punktligaste flygbolag med 5,7 procentenheter bättre än närmsta konkurrenten (som de inte uppger vilken det är).

Undrar hur SAS ställer sig till detta. Men det är bra jobbat i vilket fall som helst.
 
EUROPEAN AIRLINES OCTOBER 2011 REPORT
Canary Islands carrier Naysa Airlines topped the list of European carriers for the second straight month followed by Norwegian Air Shuttle in October. Nine airlines turned in on-time performances above 90% including SAS and KLM Cityhopper. The average OTP for the group 80.49%.


The top ten on-time arrival performers among European carriers were:

  1. ZN NAYSA - 97.38%
  2. DY Norwegian Air Shuttle - 92.13%
  3. AP Air One - 91.76%
  4. AY Finnair Oyj - 91.52%
  5. DB Brit Air - 91.42%
  6. DS Easyjet Switzerland - 91.19%
  7. RO Tarom - 91.16%
  8. SK SAS - 90.7%
  9. WA KLM Cityhopper - 90.27%
  10. 4U Germanwings - 89.93%

(fick ett mail från FlightStats)
 

Jacob

Medlem
Ännu en gång meddelar Malmö Aviation att man i november blivit Sveriges punktligaste flygbolag med en punktlighet på 94,1% vilket också är den nionde månaden i rad.
Närmaste konkurrent har enligt pressreleasen en punktlighet på under 90%, ett glapp på 7,8 procentenheter under Malmö Aviation.
 
Toppen