Senaste nytt

Italienska tåg snart bokningsbara genom Amadeus

Palazzi

Medlem
Amadeus är den boknings- och biljetteringsstandard som används av de allra flesta av världens flygbolag. Länge har deras tjänster också varit förbehållet just flyget, men det kommer nu ändras. Det är Italiens största tågoperatör, Trenitalia, som i April får ett eget "registreringssnummer " i Amadeus databas.

Denna nyhet betyder i praktiken att du kan boka kombinationsbiljetter med tåg inom Italien, på samma enkla sätt som du bokar flygbiljetter på din resebyrå. Om bokningar sker genom din lokala resebyrå, genom Expedia eller direkt i Ita Matrix ska därmed inte spela någon som helst roll. Om tågbolaget inleder codeshare-samarbeten med flygbolag ska man också kunna resa med kombinationen flyg + tåg.

Det statliga tyska järnvägsbolaget Deutsche Bahn kan redan bokas i Amadeus under Lufthansakod, men detta är mig veterligen första gången ett tågbolag får en helt egen bokningsreferens hos Amadeus. Amadeus hyser en förhoppning om att de flesta stora tågbolagen i Europa och Nordamerika ska finnas med i "Amadeus Rail" innan år 2020.
 
Toppen