Senaste nytt

Ny flyglinje hjälpte lokalt bageri komma på fötterna

Jacob

Medlem
När flygbolag öppnar och stänger linjer är det ibland lätt att bara tänka på de flygbolagsanställda och passagerarna och glömma alla underleverantörer som på olika sätt påverkas. När Flyglinjen under hösten skulle återöppna linjen Stockholm-Kristianstad, som legat nere ett antal månader efter Skyways konkurs, ville man satsa på en lokal leverantör av smörgåsar till flygningarna, valet föll på Ekströms Café & Bageri i Degeberga.

Det lilla bageriet ute på Österlen hade tidigare haft problem med lönsamheten under vinterhalvåret då de flesta intäkter kommer från sommarturisterna, men med 200 smörgåsar per dag fem dagar per vecka kunde de nu hålla öppet året om och dessutom anställa en arbetslös. Linjen till Stockholm, som till stor del riktar sig till affärsresenärer, gör dessutom uppehåll under sommaren vilket blir som handen i handsken för bageriet när turisterna börjar komma.

Trevlig läsning från Kristianstadsbladet:
Flygmackor håller bageriets gate öppen - Kristianstad - Kristianstadsbladet - Nyheter dygnet runt
 
Det där är ju underbart ju.

Lustigt dock att de inte flyger linjen på sommaren. Finns det verkligen inget underlag då? Fast det är klart, inte så långt som turist från Malmö heller om man nu då flyger ner. Men ändå.
 
Toppen