fcx
Medlem
En kortare rapport, eller egentligen bara bilder på läckerheterna som serverades ombord just denna gång som exempel på vad man kan tänkas få om man väljer att flyga med SAS. Hade för mig att det fanns en separat tråd bara för matbilder, men den verkar ha fallit i glömska.
ARN-CPH, SK1421 (fredag 1220-1330). Economy extra.
Kalla räkor med chilikryddad cous.cous. Tråkigt ljust bröd till. Faktiskt rätt gott för att vara flygmat. SAS vita vin passade utmärkt till anrättningen.
CPH-TXL, SK579 (fredag 1440-1540). Economy extra.
Halv, stekt, kycklingfile med stekta grönsaker, tzatziki och lite gröna blad. Danskt rågbröd till det. Kryddig tzatziki men i övrigt högst ordinärt.
TXL-CPH, SK680 (söndag 1550-1650). Business (op-up från economy extra).
'Smørrebröd' på danskt rågbröd. Det ena med räkor, det andra med kyckling, currymajonäs och bacon. Generöst tilltaget med pålägg, och allt blir mycket godare på riktigt porslin och med riktiga bestick. Trots uppgifter om motsatsen så var klädnypan på servetten kvar
CPH-ARN, SK1426 (söndag 1810-1920). Economy extra.
Kalkon och potatissallad samt stekt paprika. Smakade klart bättre än vad det såg ut. Bra kalkon och mycket bra potatissallad (av svensk typ).
Linjen CPH-TXL trafikeras med CRJ 900, och jag hävdar envist att det är SAS:s bekvämaste plan på kort- och medeldistans. Relativt nya plan, ljus inredning och bra ljussättning i kabinen, sätena är sköna att sitta i och känns bredare än på andra maskiner och tyst inne i kabinen (om man sitter långt fram...).
ARN-CPH, SK1421 (fredag 1220-1330). Economy extra.
Kalla räkor med chilikryddad cous.cous. Tråkigt ljust bröd till. Faktiskt rätt gott för att vara flygmat. SAS vita vin passade utmärkt till anrättningen.
CPH-TXL, SK579 (fredag 1440-1540). Economy extra.
Halv, stekt, kycklingfile med stekta grönsaker, tzatziki och lite gröna blad. Danskt rågbröd till det. Kryddig tzatziki men i övrigt högst ordinärt.
TXL-CPH, SK680 (söndag 1550-1650). Business (op-up från economy extra).
'Smørrebröd' på danskt rågbröd. Det ena med räkor, det andra med kyckling, currymajonäs och bacon. Generöst tilltaget med pålägg, och allt blir mycket godare på riktigt porslin och med riktiga bestick. Trots uppgifter om motsatsen så var klädnypan på servetten kvar
CPH-ARN, SK1426 (söndag 1810-1920). Economy extra.
Kalkon och potatissallad samt stekt paprika. Smakade klart bättre än vad det såg ut. Bra kalkon och mycket bra potatissallad (av svensk typ).
Linjen CPH-TXL trafikeras med CRJ 900, och jag hävdar envist att det är SAS:s bekvämaste plan på kort- och medeldistans. Relativt nya plan, ljus inredning och bra ljussättning i kabinen, sätena är sköna att sitta i och känns bredare än på andra maskiner och tyst inne i kabinen (om man sitter långt fram...).