Senaste nytt

British Airways Club Europe / Club World Stockholm-London-Miami - rookierapport

Vaniljvodka

Medlem
Ny på forumet sen nån vecka tillbaka och har blivit helt hooked. Har tidigare i princip bara hängt på Tripadvisor (Air Travel-forumet och allehanda destinationssidor) men eftersom själva flygresan har blivit ett stort intresse för mig så är jag glad att jag hittat hit. Har varit en ganska dålig/ointresserad poängsamlare fram till i år, men då jag blev EBS för ett par månader sen så har det gett mig en anledning att tänka lite mer medvetet kring allt som har med poängintjäning att göra. Följande resa från i mars i år är också en anledning till detta eftersom det var min första i business.

Cirka ett år innan var jag med i en BA-tävling via deras nyhetsbrev där förstapriset var två business-biljetter till valfri destination i världen. Tävlingen gick ut på att skriva en kort text om max 500 tecken om varför just den staden var ens drömdestination. Och av nån sjuk anledning så gick jag alltså och vann. De hade även priser i economy och lite annat om jag inte minns fel.

Staden jag valde att skriva om var Miami och i slutet av mars så for jag och min sambo dit. För att kunna hitta award-seats i Club World så var jag tvungen att anpassa mig lite efter de reserutter som BA erbjöd mig och det blev till slut en resa som innehöll en natt i London, vilket i slutändan inte gjorde nåt eftersom vi hann med lite shopping och ett restaurangbesök där.

På Arlanda passade vi även på att göra vårt första loungebesök och då alltså i Menzies-loungen i F-piren.

IMG_0263.jpg

Det var ju ingen överväldigande upplevelse direkt. Gratis magasin och tidningar samt ganska skönt att kunna slappna av lite innan flygningen, men matutbudet kändes ju mest som något hämtat från en personalmatsal på nåt anonymt företag. Ändock en skön start och en hyfsad förnimmelse av vad som skulle kunna vara en smula lyxigt. Vi skulle dock få uppleva bättre lounge-häng längre fram.

Bolag: British Airways
Sträcka: ARN-LHR
Flygplan: Airbus A320
Class: Club Europe (Business)

Då det här var eftermiddagsflighten så serverades det afternoon tea på planet till London. Kändes passande och smakade helt okej.

IMG_0265.jpg

I Club Europe har man ingen som sitter i mittensätet, men annars känns Business class på så korta sträckor nåt jag kan leva utan även i framtiden. Dock inget att anmärka på och runt halv fem på eftermiddagen landade vi på Heathrow. För övrigt fantastiskt smidigt att kunna scanna sitt pass själv i terminal 5.

Checkade in på Sofitel Heathrow som låg i anslutning till ankomsthallen.

IMG_0287.jpg

Mycket fina och moderna rum och perfekt för terminal 5.

Vi tog sen Heathrow Express in till Paddington, spenderade några timmar i affärer runt Soho innan vi gick ner till The Wolesley på Picadilly för middag. Där för övrigt Joan Collins bestämt sig för att äta vid bordet bredvid. Vid elva-tiden tåg vi sen ett av de sista tågen tillbaka till Heathrow.

Då Miami-planet gick först halv två så hade vi gott om tid på oss för frukost och lite flygplatsshopping. Samt ett mellanmål i Galleries Club-loungen i terminal 5B. Här kändes det lite mer på riktigt. Bra utbud av mat och dryck och en inredning som kändes genomtänkt och någorlunda påkostad.

Förväntningarna inför Club World-upplevelsen var nu på topp och jag hade bestämt mig för att förboka platserna 64A och B på Upper Deck på den 747:a som skulle ta oss till Miami. 80GBP per säte, men det fick det vara värt för att få sitta på övervåningen. När resan dessutom inte kostade ett öre. Har liksom alltid velat gå upp för den där lilla trappan och efter 38 år i coach (och Economy Extra ett par ggr) så var det då dags.

Bolag: British Airways
Sträcka: LHR-MIA
Flygplan: Boeing 747-400
Class: Club World (Business)

IMG_0303.jpg IMG_0302.jpg

Den lilla kabinen var precis så bra som jag hade hoppats. Tyst och lugn. Och stolarna, eller de lilla kabinerna, var fantastiska. Vid fönsterplatsen så fick man dessutom extra mycket lådor att kunna stoppa handbagage och annat i.

IMG_0297.jpg IMG_0293.jpg

I BAs business så är ju, som ni säkert redan vet, stolarna placerade åt båda håll och då jag hade fönsterplatsen så fick jag alltså flyga baklänges. En något udda upplevelse, men ganska häftigt att ha testat. Kändes såklart mest speciellt vid start och landning.

Jag kan inte säga att servicen från kabinpersonalen var extraordinär, men de gjorde sitt jobb bra och det räckte gott att få sitta så bekvämt och avskilt.

Menyn och några av rätterna:
IMG_0301.jpg
IMG_0307.jpg IMG_0305.jpg

Överlag helt okej mat och fint presenterad. Kommer dock inte vara för maten som jag hädanefter vill flyga business så ofta det går.

På Upper Deck flöt tiden på bra och runt sjutiden på kvällen var vi framme i Miami. Kändes trist att behöva lämna planet och sällan har jag längtat så mycket till en hemresa som den här gången. Kändes också trist att gå från lyxen i Club World till vad som är Miamis flygplats och de hemska köerna till passkontrollen. Att landa samtidigt som ett plan från Port-Au-Prince är inte heller så kul. Jag kan inte komma på en flygplats jag ogillar mer. Har varit där fyra ggr och det har varit lika hemskt varenda gång.

Vi fick sen 6 nätter på extremt fina The Angler's Boutique Resort. Lugnt, avsides, med fina rum och helt välförtjänt etta på Tripadvisor. 4-stjärnigt till ett bra pris.

IMG_0339.jpg

Att flyga FRÅN Miami är lite mer okej och vi stannade till i Admirals Club-loungen innan avresa. Kändes rätt slitet, men ändå bättre än Menzies på Arlanda.

IMG_0426.jpg

Jag ville inte lägga ut 160 pund till på förbokning av platser till hemresan så jag hängde på låset ett dygn innan avresa och lyckades boka 64J och K gratis och fick alltså UD även på vägen hem. Mycket skönt.

IMG_0435.jpg IMG_0434.jpg IMG_0432.jpg IMG_0429.jpg

En bra nattresa hem med mer sömn än jag nånsin fått på ett flygplan och det kändes återigen trist att behöva lämna. På Heathrow hade vi sedan 6 timmar tills flighten till Stockholm skulle gå så vi utnyttjade det complimentary spa-treatment (massage/ansiktsbehandling) som BA erbjöd, tog en dusch och hängde sedan i den stora Galleries Club-loungen i Terminal 5A.

IMG_0440.jpg

Den sista loungen visade sig vara den bästa av dom alla och det passade ju bra när vi hade en hel del tid att slå ihjäl.

Sammantaget en helt fantastisk resa som jag önskar jag får chansen att göra nån gång igen. Ett par månader senare så åkte vi till Las Vegas via Chicago med SAS och blev uppgraderade till Business vid gaten (efter att ha fått igenom en Eco Extra-uppgradering via Optiontown kvällen innan) pga överbokad flight och det var också en väldigt skön resa, men det går ändå inte att jämföra med hur det var att flyga i Club World.
 
Last edited:
Trevlig läsning .
Har tidigare "bara" flugit med SAS i business longhaul. Andra bolag, inkl. BA shorthaul.
Men just BA longhaul skulle jag också vilja prova.
När du flög, vad fick ni för mat under andra måltidsserveringen? När man t ex. flyger WT och WT+ brukar det vara någon mindre smörgås och fruktsallad. Är det fortfarande Tattinger de serverar i CW?
 

Vaniljvodka

Medlem
Trevlig läsning .
Har tidigare "bara" flugit med SAS i business longhaul. Andra bolag, inkl. BA shorthaul.
Men just BA longhaul skulle jag också vilja prova.
När du flög, vad fick ni för mat under andra måltidsserveringen? När man t ex. flyger WT och WT+ brukar det vara någon mindre smörgås och fruktsallad. Är det fortfarande Tattinger de serverar i CW?

Bra fråga, jag minns av nån anledning faktiskt inte vad det var för mat andra gången. Tror dock att det var mer än bara en smörgås.
Är inget champagne-freak så jag kan inte svara på vad det var för skumpa dessvärre. Sorry.
 

Vaniljvodka

Medlem
Bra fråga, jag minns av nån anledning faktiskt inte vad det var för mat andra gången. Tror dock att det var mer än bara en smörgås.
Är inget champagne-freak så jag kan inte svara på vad det var för skumpa dessvärre. Sorry.

Ser nu att det står "lunch" på menyn här ovan så då var det ju en middagsservering strax innan landning. Tog dock ingen bild av den menyn.
 

Concorde

Founding Member
Såg denna först nu. Härlig rapport och man känner glädjen ni upplevde.

Jag minns fortfarande första gången jag gick upp för trapporna på en 747 för att flyga BA Club World. Suverän flight med bra besättning. Likaså första gången jag flög First i säte 1K.

Passa på alla som vill för inom några år blir det ett minne blott när 747 fasas ut.
 
Toppen