Senaste material av mha321

  1. mha321

    Resa till Usa via Kanada

    Om det inte fnns något US-US, så borde det rimliga vara att det är den som är högst av domestic to us och international to us. Du behöver ju både igenom immigration till Kanada och immigration till USA under transfer.
  2. mha321

    SAS säger upp codeshare med Turkish Airlines

    SAS flyger ju redan till lite stränder i Turkiet. Känns tveksamt att Istanbul skulle dra tillräckligt för att orka en egen linje i konkurrens med Turkish. Utan code share så kommer man ju inte åt transfer trafiken och det är nog en rätt stor del av de linjerna.
  3. mha321

    SAS Eurobonus Conscious Traveller (från 2024)

    Ja sedär. Nu står man på 9 steg. Det gäller att inte av misstag köpa till bio på någon biljett innan brytpunkten alltså!
  4. mha321

    Ny stol i Lufthansa First och Business från 2023

    Hrmpf. Det förklarar kanske att det kostade 10KSEK mer i varje riktning att flyga över MUC än över FRA i Maj/Juni. Den blev lite väl svårmotiverad.
  5. mha321

    Ny F&F med SAS. Boka senast 12/12-2022

    Det var väl kampanjer mot status innehavare som Friends&Family började, och delen mot aktieägare kom väl senare? Så kanske snarare tillbaka till grunderna isåfall? Det vore intressant att se hur kampanjerna egentligen slagit ut. Med tanke på hur många gånger de kört dem så måste de åtminstone...
  6. mha321

    Från 14e Mars 2024 höjs avgiften för Amex Elite & Premium

    Hur skulle det gå till utan en uppdatering hos Apple? De hämtar knappast bilder till Apple pay från externa källor, det ska ändå finnas en viss nivå trust. Sedan ska antagligen uppdateringen beställas från amex, men det lär vara Apple som ska göra den och skicka ut den.
  7. mha321

    Businessclass.se loungen 2024

    Men vad f-n United, var är mina små blå plastglas? Tydligen utbytta på United Club T7 LAX...
  8. mha321

    Någon som testat MPC appen för inresa till USA ?

    Fyller i före avgång när man ändå sitter och väntar. Sedan får man skicka in den etter att man landar med nytaget foto - men det steget går snabbt. (inte för att det första steget tar speciellt mycket tid..)
  9. mha321

    Någon som testat MPC appen för inresa till USA ?

    Så fick man provat den. Sparade någonstans mellan 45 minuter och en timme på LAX idag. Hade sparat ännu mer om man suttit i ekonomi (jag satt i plus och kom av hyfsat snabbt). Tidsjämförelsen ungefärlig då jag jämför med en kompis som tog sig igenom ungefär en kvart före, ankommande från annan...
  10. mha321

    Nya säkerhetskontrollen på Arlanda Terminal 5

    Just en Stockholm-Amsterdam är det kanske inte jättestor risk på men ändå inte noll -- tänk p åatt det finns en risk att du vid störningar blir ombokad med anlsutning. Tex. skulle du kunna hamna på Stockholm-Köpenhamn-Amsterdam om du flyger SAS. I det fallet är det ingen transfer security...
  11. mha321

    GRATIS ombokning av flygning på avresedagen! NY FÖRMÅN för Eurobonus Diamond (2023-06-15)

    Det är väl precis det som är kostnaden. Alltså att diamonds väljer att boka billiga kvällsavgångem och sedan byter till rusningstid. Eller lunch/morgon, samma sak. Visst är det en chansning man tar. Men så länge sannolikheten är stor att den går hem blir det en faktisk kostnad för sas. Att...
  12. mha321

    GRATIS ombokning av flygning på avresedagen! NY FÖRMÅN för Eurobonus Diamond (2023-06-15)

    Spontan killgissning är att det är därför det dröjer med stöd i appen också. De måste börja med systemstöd centralt, så de sedan kan koppla app mot det. När jag använde förmånen i Göteborg i veckan så kommenterade tjejen i incheckningen att jag var 5e personen under hennes pass som bytt till...
  13. mha321

    GRATIS ombokning av flygning på avresedagen! NY FÖRMÅN för Eurobonus Diamond (2023-06-15)

    Jag nyttjade den i veckan och både poängen och stegen kom in precis som de skulle, båda två dagen efter flygning. Så det blir inte alltid fel :-)
  14. mha321

    Miles & more istället för Eurobonus?

    Ja, jag tror att om man tar något, så är det just resor som bokades innan övergångsdatumet, eller än mer innnan övergångsdatumet annonserades. Det skapar ju i sig en "cap" på runt ett år, man bokar ju inte längre ut än så.
  15. mha321

    Amex Premium försäkring USA

    Amex premium har väl ingen hyrbilsförsäkring? Det är väl bara elite och platinum som har det?
Toppen