Senaste nytt

Corona-viruset och hur det påverkar resande

Senator

Moderator

Äntligen.... Hoppas fler snart böjar ta bort förmynderiet!

Hur blir det med testning osv nu då?

Bra fråga, avvakta et par dagar för allt är klart tror jag. Men hoppas personligen att de tar bort chikanen på Peberholm ved Öresundsbron. Eftersom alla restriktioner bortfaller skulle jag gissa att även alla krav om test bortfaller. Någon testmöjlighet kommer kanske att finns kvar ved Kastrup Flygplats eftersom behov finns för att testa innan man reser. Vi för se…

Fantastiskt! Heja Danmark!

Jag imponeras av att Danmark har identifierat att 5,15m av den totala befolkningen på 5,84m skall erbjudas vaccination. Av dessa är nu 4,1m fullvaccinerade eller 79,8% av andelen som erbjuds vaccin. Ca 5.000 får första och 20.000 får andra per dag nu. Siffran lär öka.

Coronatal | Vaccinetal - Sundhedsstyrelsen

I Sverige ligger vi på nästan 67% så en bra bit efter.

Coronavaccin - i Sverige och världen - SVT Nyheter

I Norge ligger man på ca samma nivå som Sverige med fullvaccination, men andelen med en dos är anmärkningsvärt hög:
Koronavaksinasjons-statistikk - FHI

Däremot är smittspridningen i Norge på högsta nivå under pandemin:
1415 nye koronasmittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 1.415 koronasmittede i Norge. Det er 730 flere enn samme dag i forrige uke, og 121 flere enn dagen før. Det er det høyeste smittetallet som har blitt registrert i løpet av et døgn.

I Oslo ble det registrert 333 nye koronasmittede siste døgn.

De siste sju dagene er det i snitt registrert 925 koronasmittede per dag. Tilsvarende snitt for sju dager siden lå på 549.

I alt har 153.534 personer testet positivt for korona i Norge.

Torsdag var 65 koronapasienter innlagt på sykehus. Det var ni flere enn dagen før.

Siste nytt om koronaviruset (corona) og covid-19

Det är bara att gratulera det danska samhälle med ett bra lagarbete att komma till denna nivå.
 

Canadien

Medlem
Borde betyda att transit på CPH blir betydligt smidigare nu. Smidigaste transitflygplatsen i Europa kanske? Har ett par Kanadaresor i höst som ska bokas om de nu öppnar upp i Kanada som planerat.
 

mha321

Medlem
Borde betyda att transit på CPH blir betydligt smidigare nu. Smidigaste transitflygplatsen i Europa kanske? Har ett par Kanadaresor i höst som ska bokas om de nu öppnar upp i Kanada som planerat.
Om man ska vara pessimist (vilket tyvärr ofta varit rätt i pandemin) så har de väl inte sagt något om att de tar bort rese restriktionerna utan bara de inhemska restriktionerna. Worst case....
 
Toppen