Senaste nytt

Corona-viruset och hur det påverkar resande

pep

Medlem
Danmark stoppar från och med idag flygningar från Dubai, misstänker att resande tagit med sig den Sydafrikanska viruset varianten in i Danmark, samt att det kan vara ”tvivelaktiga testresultat” Regeringen stopper flyvninger fra Dubai - TV 2
EMIRATES flyver stadig til CPH. Der er kun tale om indrejseforbud hvis man kommer direkte fra DXB - saaledes kan man rejse via DXB med EK uden problem:

Emirates forsat flyver på ruten trods et flyveforbud. Der er faktisk også en del passagerer der rejser fra Danmark og til Dubai (og måske videre derfra) i weekenden og de næste dage. Det er nemlig ikke forbudt.For at komme ind i Dubai, så skal du blot have en returbillet, samt en negativ PCR test. Dubai er åben for turister og har været det i et stykke tid efterhånden.


Udfordringen er hjemrejsen. Det som Udenrigsministeriet skulle have skrevet var et der er et indrejseforbud fra rejsende direkte fra Dubai og til Danmark. Rejser du i transit fra Dubai og til Danmark og så videre til for eksempel Sverige, så må du gerne hoppe ombord på et Emirates fly.

Set idag paa: "Flyveforbud" betyder ikke at Emirates ikke må flyve! - InsideFlyer DK
 

Tomas E

Medlem
Det där baseras på två veckor bakåt i tiden rullande, så om smittan sjunker nu som det ser ut kommer vi ur det om 2 veckor.
Japp, de senaste 14 dagarna som FHM har publicerat data på (slutdag torsdags 21 jan, publicerades 22 jan) ligger Sverige på ca 558 fall per 100 000 invånare, snarare än de 669 som ECDC anger för de senaste två hela veckorna (vecka 1 och 2). Gränsen för rött är 500 med detta mått. Trenden är tydligt neråt just nu för svensk del, så fortsätt att tvätta händerna och hoppas på det bästa! ;)
 

M.K

Medlem
Maskbruket har gått ner markant sista dagarna i innerstan är min klara uppfattning. Enig med @Tomas E Absolut inte läge att slappna av nu!

Tänk om vi med tokflyt skulle slippa våg 3 och få en normalisering. Faktiskt viktigare det än resandet för både hälsa, fritid och allmänt välbefinnande.

Nytt inreseförbud till USA också från lördag, som jag tolkar artikeln är det ännu strängare, bara egna medborgare med test och karantän.

Det kan alltså vara en idé att resa innan lördag om nu någon frivilligt vill utsätta sig för det med tanke på deras egna situation!

US confirms South African travel ban will come into effect on Saturday
 

chazzie

Medlem
Att tro att det är "kört" att resa 2021 är nog lite väl pessimistiskt, det skulle förefalla nästan otroligt om inte smittspridningen sjunker radikalt när vaccineringen börjar komma mot slutfasen, förutsatt att inte allt för många tackar nej till sprutorna. Allt kan så klart hända, men jag är optimistisk och hoppas att septemberresan till Italien kommer att gå av stapeln!
 

bvs

Medlem
Avrådan från icke nödvändiga resor utanför EU förlängs till den 15e April

– Vi förlänger avrådan från icke nödvändiga resor utanför EU, säger Ann Linde.

Det innebär att det inte blir några sådana utlandsresor till sportlov och påskhelg, säger utrikesministern Ann Linde på en presskonferens på tisdagsmorgonen.

Avrådan gäller fram till 15 april.

– Vi räknar inte med att man ska kunna genomföra påskresor globalt. Vi kommer sedan att se om man behöver förlänga det. Nu vill vi ge ett tydligt besked: räkna inte med att kunna genomföra påskresor globalt.

Enligt Ann Linde är det svårt att veta när avrådan från icke nödvändiga resor till resten av världen kommer att kunna hävas.

– Läget nu är att man inte ska resa. Men vi bedömer att man kan ta sig hem från EU. Man kommer inte att få någon hjälp från UD om man fastnar. Man ska verkligen tänka efter, är det här nödvändigt.
 

SK989

Medlem
Där dog resan till Boston 7/4. Crap. Inte oväntat för 5 öre, men ändå.:(
Värt att notera är dock att UD:s avrådan inte har någon särskild betydelse för själva möjligheten att resa till USA. D.v.s. om du får resa in i USA enligt det regelverk som amerikanerna tillämpar så har det ingen betydelse om svenska UD avråder från resor dit eller inte. Det kan ha betydelse för vissa svenska reseförsäkringars giltighet, men det är inget svårt att hitta en reseförsäkring som gäller även om UD avråder från resor till ett visst land.
 
Toppen