Senaste nytt

SAS flyger rena fraktlinjer med A330/A340

Homer

Medlem
Enligt Insideflyer så "bygger man om" en 340. Snarare en lätt modifiering skulle jag tro, men rätt intressant. Vore lämpligt om dom flög hem lite medicinsk utrustning,

SAS "ombygger" Airbus A340 til fragtfly - InsideFlyer DK


Vi lavede i dag ubevidst "Fake News" og det undskylder vi for! - InsideFlyer DK

Det er en Airbus A330 Enhanced vi i dag har sendt af sted fra Stockholm til Chicago og ikke en Airbus A340. Den er kun booket for denne ene afgang indtil videre. Dertil er der heller ikke fragt i kabinen.
 

Homer

Medlem
SAS
SAS lanserar direktlinje för fraktflyg mellan Skandinavien och USA (Finwire)

2020-03-30 11:50
SAS och danska logistikbolaget Scan Global Logistics har etablerat en direktlinje för fraktflyg mellan Skandinavien och Chicago. Det framgår av ett uttalande, rapporterar Reuters.

SAS kommer att använda sig av passagerarflygplan för transporten. Detta är vanligt då hälften av frakttransporten via luftväg sker med hjälp av passagerarflygplan.

Men under coronavirusutbrottet har passagerarflygplanen fått stå stilla på att vanliga flyg ställts in. Detta har som följd lett till en reducerad kapacitet för fraktflyg. Bortfallet ska nu kompenseras för genom att låta passagerarflygplanen användas enbart i syfte för fraktflyg.

”Detta flyg ger en välbehövlig möjlighet för skandinaviska företag att exportera frakt till USA och tillbaka, vilket säkerställer att industrihjulen fortsätter röra sig”, säger SAS-dotterbolaget SAS Cargo Group i ett uttalande.

Reno Santic
Nyhetsbyrån Finwire
 

Plus

Medlem
Scan Global Logistics har sitt huvudkontor på Kastrup...

Flighten som gick Stockholm-Chicago förra veckan genomfördes också i samarbete med Scan Global Logistics. De har ett bolag registrerat i Sverige.
Kan det tänkas att flighterna kommer att alternera mellan CPH och ARN? Jag tänkte eftersom de inte skriver ut vilken flygplats det rör sig om.
 
Toppen