Senaste nytt

The Westin Dawn Beach Resort & Spa, St. Maarten - status?

rvarttinen

Medlem
För ett par år sedan hade vi bokat in oss på sagda hotell/resort i St. Maarten; Westin Dawn Beach resort & SPA. Veckan innan vi skulle flyga så kom orkanen Irma och hotellet bokstavligen blåste sönder! Vi fick tillbaka hela beloppet för bokningen, en pre-paid rate.

Vad jag läst mig till för ett tag sedan så var återuppbyggnaden i full gång och de skulle öppna igen. Men, nu när jag söker på hotellet och progressen så verkar det vara helt mörkat (!). Hittar inget .. och på Marriott så listas inte ens hotellet.

Någon som har någon info om status på Westin Dawn Beach resort & SPA?
Kanske något tips på något bra hotell med motsvarande standard? Vet att Belmond har en resort (betydligt högre standard) och Mercure, men det finns säkerligen andra bra ställen att bo på.
 

Anneli

Ny medlem
Vi åkert ill St Marteen den 28/12 från Jamaica och ska bo på ett hotell som tidigare ingick i Mercurekoncernen, men som nu bytt namn och inte längre är medlemmar där. Jag blev orolig för vår bokning när jag inte kunde hitta hotellnamnet längre och mailade dem. Vår bokning kvarstår dock enligt dem. När vi kollar på ön på Youtube ser det ut som om det finns ställen som inte blivit reparerade/uppbyggda ännu. Det ska bli intressant att bo på ön i några dygn.
 

STO-ARN

Medlem
Apropå spännande, sevärda St Martin/Saint Maarten. Vid mina två besök där för decenniet sedan, så var skador av en direktträffande orkan flertal år innan, märkbart synbara, trots att flera år passerat. Vissa hotell i Karibien blir aldrig eller flertal år senare återuppbyggda. Brist på pengar, dålig infrastruktur och svårt med materielinförsel via fartyg. Men låt detta ej avskräcka - just denna ö, bjuder på både fransk lantlighet och mera kosmopolitisk holländsk prägel (bl.a. trevliga kasinon). Glöm ej att besöka Maho-beach, med lågsniffande flygplan inför landning på Princess Julianas flygplats...
 

Anneli

Ny medlem
Bor på ett bra hotel som heter Hommage Spa & Resort (tidigare Mercure). Fortfarande ses skadorna från orkanen 2017 men det byggs och repareras för fullt överallt. Dock har en ny lag trätt ikraft att hus/byggnader som inte reparerats tillräckligt snabbt eller ligger för otillgängligt ska rivas. Detta har skapat i princip upplopp av "locals" som kan få sina hus rivna. Man har vräkt ut bråte och eldat upp bilar och bussar och lagt dem på vägen in till huvudstaden Marigot (den franska delen). Vi åkte taxi in till stan igår och fick sicksacka oss fram mellan alla vrak- ganska obehagligt- precis som en krigszon. Man säger här att det för tillfället är "stillestånd" men att nya demonstrationer drar igång efter nyårsafton. Ingen gör något för att flytta bort bråten, man stöttar "locals" i deras strävan att få behålla sina hem. Trots detta är det gott att var här och folket uppskattar att turisterna kommer hit eftersom man är beronde av näringen.
 

rvarttinen

Medlem
Bor på ett bra hotel som heter Hommage Spa & Resort (tidigare Mercure). ....Dock har en ny lag trätt ikraft att hus/byggnader som inte reparerats tillräckligt snabbt eller ligger för otillgängligt ska rivas. Detta har skapat i princip upplopp av "locals" som kan få sina hus rivna. Man har vräkt ut bråte och eldat upp bilar och bussar och lagt dem på vägen in till huvudstaden Marigot (den franska delen). ...
Tack för info! Jo, kollade in det hotellet när det ingick i Mercure. Såg trevligt och bra ut.
Och, ja, följer lite av de händelser som pågår... bla så "rapporterar" en viss "St Maarten News" på Facebook, ganska vinklat, men ger en viss bild av hur de, "locals", agerar pga vad de tycker vara begränsningar som Frankrike och Nederländerna/lokal regeringen pålägger dem.
 
Toppen