gastronaut
Medlem
Äldre Pol Roger brukar vara "toasted". Fick mig att tänka på Mad Men citatet ang. cigaretter: "It's toasted" Generellt så är det ju sa att ju äldre en champagne är desto mer svamp, tobak, krut, mocca (sadelkammare hehe) och mörkare dofter/toner smaker blir det.Bollinger NV är också rätt "rejäl" i smaken om man säger så
Från bolagets sortiment skulle jag rekommendera Pol Roger Brut Vintage eller Deutz Brut Classic. Palmer & Co Brut Reserve brukade vara rätt brödig, men har inte druckit den på ett tag och hört annorlunda.
Tack för tipsen.
Nu var det ju inte exakt det ni sa, men jag provade en Pol Roger NV och Bollinger NV på halvflaska mot varandra (blint). Pol Roger hade en riktigt härlig krämig och rund smak som jag gillade. Jag ska nog skaffa mig en årgång av Pol Roger och lägga undan.
Provade även en Charles Heidsieck i helgen. Mycket trevlig - jag gillade brödigheten, men framförallt krämigheten även där. Tyvärr glömde jag ta en bild. Uppskattar ni andra som lägger upp bilder i tråden!
Den här krämiga doften (alltså inte bubblorna) gillade jag. Jag sökte om andra fann den hos Pol Roger, men den beskrivs oftast inte så.