Senaste nytt

Tjänstebilstråden

FL07

Medlem
Är inte Toyota RAW4 också en mildhybrid? Har fått intrycket att den är nedsatt?
Toyota RAV4 erbjuds i hybrid, ja. Den har nedsatt förmånsvärde.

I regel resonerar Skatteverket på följande vis: Miljöbilar, elhybrider, elbilar, kostar i regel mer i inköp. För att göra miljövänliga bilar ett konkurrensmässigt alternativ sätter de ned värdet på bilen till motsvarande bil som inte är miljöbil. I Toyota RAV4 är fallet en Toyota RAV4 driven med bensin eller diesel (som har ett billigare listpris, alltså billigare inköpspris än hybridversionen). Förmånsvärdet grundas då på en billigare bil. Därutöver tillkommer en rabatt på 60% eller max 10000 kr/år i förmånsvärde. Varför elhybrider är populära tjänstebilar.

Audi A6 som nu är en mildhybrid i alla modeller, kan inte Skatteverket sätta ned förmånsvärdet eftersom inte bilen blir "dyrare" på grund av detta. Men Skatteverket kommer nog få problem att sätta en gräns snart. Just nu är det vilda västern med bilar som på papper är "miljöbilar" och får nedsatta förmånsvärden och rabatter. Förmodligen kommer villkoren att ändras snart. Lite beroende på vilken sittande regering vi har.
 

Valley

Medlem
Det beror väl på hur långt du kör. Klarar du dig med 80hk och 5-6mil så är förbrukningen 0l/mil. Synd bara att de är framhjulsdrivna med eldrift på bakhjulen.

Jo men om jag aldrig åker mera än så är det ännu mer ologiskt med hybrid. Lik förbannat måste man ju hålla efter förbränningsmotorn.
 
Toppen