Senaste nytt

Första resan i business – Costa Rica och New York med SAS, Copa, JetBlue och Swiss

Mikado

Medlem
Tack vare fantastisk hjälp från Business Class-medlemmar var det den 31 mars dags för vår första businessresa. Reserutten såg ut så här:
Stockholm - Chicago (SAS)
Chicago - Panama City (Copa Airlines)
Panama City - San José Airport (Copa Airlines)
Liberia - New York (JetBlue, betald med pengar)
New York - Zürich (Swiss)
Zürich - Stockholm (Swiss)

SAS Business har det skrivits milslångt om här så håller det kort. Som första businessupplevelse blev vi supernöjda, särskilt med stolarna och maten (löjrommen!). Servicen var sådär. Internet fungerade bra under hela resan, IFE hade okej utbud och våra platser i mitten på rad 1 var perfekta, hur mycket utrymme som helst.

upload_2019-4-20_23-20-25.png


Efter en oerhört smidig immigration på ORD (fem minuter och supertrevlig personal!) tog vi oss till incheckningsdisken för Copa Airlines. Även där blev vi mycket bra bemötta.

Vi hade en kort stund att hänga i Swiss Business Lounge, som var inte så mycket att hänga i julgranen. Ganska liten och sådär bra utbud.

upload_2019-4-20_23-21-52.png


Vidare med Copa Airlines mot Panama City. Inga lie-flat-stolar, men breda och sköna säten med gott om benutrymme. Tyvärr gick det inte att luta dem så mycket bakåt, men kabinen var bara halvfull så jag flyttade fram en rad och sov över två säten. Saknade dock IFE, flygningen var ändå på drygt fem timmar.

upload_2019-4-20_23-26-18.png


Till förrätt: Sellerisallad med god dressing och torr kyckling med tonfiskröra.

upload_2019-4-20_23-28-12.png


Huvudrätt: Biffgryta med svampsås. Ätbart men inte mycket mer än så.
upload_2019-4-20_23-29-22.png


Copa-flygningen var helt okej. Långt ifrån SAS Business men också långt ifrån ekonomi. Trevlig personal som kanske kunde ha varit lite mer uppmärksamma. Endast vatten erbjöds som drink innan avgång.

Copa Airlines lounge i Panama var gigantisk. Utforskade inte utbudet så mycket och det fanns inte mycket mat.

upload_2019-4-20_23-33-31.png


Sista flygningen mellan Panama och Costa Rica tog ungefär en timme om jag minns rätt. Likadant flyg som det innan. En riktigt äcklig macka:

upload_2019-4-20_23-34-29.png


Väl framme hade vi en natt på Country Inn and Suites by Radisson i närheten av flygplatsen. Hotellets flygplatsshuttle som vi hade förbokat dök aldrig upp så vi fick ta en taxi. Vår rum låg precis mot motorvägen så jag fick inte många timmars sömn, det var helt fruktansvärt hög ljudnivå.

På morgonen åkte vi vidare mot vulkanen Arenal och hotellet Tabacón Thermal Resort and Spa. Mer om det i nästa inlägg, för nu får jag ett skumt felmeddelande.
 

Attachments

  • upload_2019-4-20_23-37-31.png
    upload_2019-4-20_23-37-31.png
    688,3 KB · Visningar: 678

Mikado

Medlem
Nästa destination var som sagt La Fortuna vid Arenal där vi bodde på Tabacón Thermal Resort and Spa. Fantastiskt hotell, rum med utsikt mot vulkanen, varma källor, fint poolområde, bra restauranger, härlig frukost. Rekommenderas varmt. Lite bilder från hotellet:
Visa bifogad bild 89556

Skärmavbild 2019-04-20 kl. 23.45.26.png


Skärmavbild 2019-04-20 kl. 23.46.16.png

Om någon åker hit: Åk gummibåt längs med floden Peñas Blancas - rofylld upplevelse med många möjligheter att se och fota häftiga fåglar och andra djur.

Nästa destination, ungefär fyra timmars bilresa sydväst, var Nosara vid Stilla havskusten. Där hade vi förbokat en vecka på Boutique Hotel Lagarta Lodge. Vackert hotell med den finaste utsikten. Vi hade bokat med djungelutsikt men fick havsutsikt vilket var väldigt härligt om kvällarna när vi spelade kort och tittade på magiska solnedgångar. Även detta hotell rekommenderas varmt. Service, poolområde, frukost, rum, allt var på topp.

Skärmavbild 2019-04-20 kl. 23.50.43.png
Skärmavbild 2019-04-20 kl. 23.51.17.png
Skärmavbild 2019-04-20 kl. 23.53.02.png


Efter elva underbara dagar i Costa Rica var det dags för nästa flygtur. Den här gången var det lågprisbolaget JetBlue (med extra benutrymme) som skulle ta oss från Liberia till JFK. Tumme upp för själva bokningsupplevelsen, där riktigt bra copy kombinerat med bra gränssnitt gjorde det riktigt kul att boka. Själva flyget var även det helt okej. Bra benutrymme och service. Stort minus för att det knappt fanns någon mat på planet. En ynka sallad (vi satt på rad 2 och fick alltså beställa först) som min sambo fick, medan jag tog en märklig kalkonsmörgås. Flyget gick klockan 16 och tog fem timmar, så mitt över middagstid. Tyckte synd om dem som satt längre bak. Som tur var delades det ut snacks utan kostnad, och alkoholfria drycker var också gratis.

Väl framme i New York bodde vi på Intercontinental Barclay. Vi var inte helt nöjda med bemötande i reception och städning (missade fylla på schampoo, tömde inte papperskorgen etc). Däremot var hotellet som sådant till belåtenhet och det kändes som ett klokt nyttjande av vårt Weekend Certificate. Som för övrigt efter muttrande från receptionisten gick att använda digitalt trots att vi fått det på papper i höstas (ett papper som ligger kvar hemma i kökslådan...).

Fem härliga dagar i New York gick snabbt och plötsligt var resan över och det var dags att bege sig mot JFK och nästa longhaul business, den här gången med Swiss.

Vi hade bokat två fönsterplatser på rad fem i den lilla businesskabinen. Inte lika gott om utrymme som på SAS rad ett men vi fick utan problem plats. Sköna, lite hårda, säten, snygg kabin, och här var personalen tio av tio. Helt annan service än på SAS. En bra flygtur som stördes en smula av att min stol blåste upp sig hela tiden.

Skärmavbild 2019-04-21 kl. 00.01.04.png


Här serverades maten i ett svep. Kanske för att det var nattflygning, planet gick kl 21. Men det drog ner upplevelsen en smula. Sallad till förrätt, oxfilé till huvudrätt, lite ostar och cheesecake till efterrätt som vi stod över. Köttet var mört och bra stekt men totalt smaklöst. Ostarna hade jag högre förväntningar på, och chokladen som utlovades till kaffet enligt menyn såg vi inte röken av. När vi frågade om den fick vi varsin påse märkliga chips.

Skärmavbild 2019-04-21 kl. 00.03.36.png


Det gick bra att stå över frukosten men jag valde att ta det mesta på menyn. Hoppades att det skulle kompletteras av något varmt men så var det icke. Alltså bara bröd och youghurt och lite frukt, faktiskt en besvikelse för vi var hungriga vid det här laget.

Skärmavbild 2019-04-21 kl. 00.06.26.png


Väl framme i Zürich var vi sugna på en rejäl frukost. Tyvärr var våra kroppar lite fel inställda tidsmässigt, så det var inte alls frukost som serverades i Swiss loungen utan schnitzel. Den stod vi över. Tog i stället ett glas mousserande, lite soppa, sallad och makaroner. Trevlig lounge, stor vilket var tur för den var helt proppfull. Det gick knappt att hitta någonstans att sitta.

Efter fyrtio minuter var det dags för sista flighten mellan Zürich och Arlanda. Om Swiss inte imponerade på longhaul, var denna flygning över förväntan. Maten var visserligen ungefär den samma fast med godare sås, men på en två timmars flight är förväntningarna också lägre. Seatblock på alla businessplatser trots fullsatt plan, fördragen gardin, champagne i mängder för den som ville ha, och även den efterlängtade chokladen. Personalen lika trevlig som på förra flyget. Riktigt bra och går inte att jämföra med SAS Plus...

Skärmavbild 2019-04-21 kl. 00.10.27.png


Det blir sista bilden för den här underbara resan. Sammanfattningsvis: SAS Business riktigt bra som första businessupplevelse, Swiss gör sig bättre på shorthaul, JetBlue bra för att vara lågprisbolag. Costa Rica var ett fantastiskt land och New York en grym stad. Nu väntar vi bara in vår 2-4-1 så är det dags att boka nästa businesstripp (eller kanske det blir first first...).
 

Gus

Medlem
Grymt bra första rapport! :) SAS löjrom är svår att slå! Swiss inom Europa har jag alltid velat testa i business, de verkar flawless (har bara flugit Swiss business mellan Dubai och Muscat och det räknas knappt).

Aaah, härligt med Costa Rica! Aldrig har jag sett så häftiga djur och fåglar som där, kul ni reste till detta exotiska land! :) Jag reste för några veckor sedan runt med Avianca i Centralamerika, de verkar snäppet vassare än Copa Airlines (som jag var nära att boka).
 

Tonton

Medlem
först och främst - härlig rapport! Nu blev jag väldigt sugen på att besöka Costa Rica :)


Nu till OT...

Den här gången var det lågprisbolaget JetBlue (med extra benutrymme) som skulle ta oss från Liberia till JFK. Tumme upp för själva bokningsupplevelsen, där riktigt bra copy kombinerat med bra gränssnitt gjorde det riktigt kul att boka. Själva flyget var även det helt okej.

SAS har faktiskt använt just JetBlue som förebild när de skulle utveckla nya hemsida. En stor del pga att JetBlue är väldigt bra på att sälja Ancillary services. En del av detta är att SAS köpte ett helt nytt backendsystem, som gick live för snart ett år sedan. Det är exakt samma som JetBlue har. Det är först därefter som vi har börjat se mer och mer funktioner komma till hemsidan.
Ska bli spännande att se under närmsta året(n) om SK IT lyckas att utnyttja möjligheterna med hemsidan göra den till en bra hemsida. Både ur ett kund- och uppförsäljningsperspektiv.
 

Robert flysas

Moderator
Nästa destination var som sagt La Fortuna vid Arenal där vi bodde på Tabacón Thermal Resort and Spa. Fantastiskt hotell, rum med utsikt mot vulkanen, varma källor, fint poolområde, bra restauranger, härlig frukost. Rekommenderas varmt. Lite bilder från hotellet:
Visa bifogad bild 89556

Visa bifogad bild 89558

Visa bifogad bild 89559
Om någon åker hit: Åk gummibåt längs med floden Peñas Blancas - rofylld upplevelse med många möjligheter att se och fota häftiga fåglar och andra djur.

Nästa destination, ungefär fyra timmars bilresa sydväst, var Nosara vid Stilla havskusten. Där hade vi förbokat en vecka på Boutique Hotel Lagarta Lodge. Vackert hotell med den finaste utsikten. Vi hade bokat med djungelutsikt men fick havsutsikt vilket var väldigt härligt om kvällarna när vi spelade kort och tittade på magiska solnedgångar. Även detta hotell rekommenderas varmt. Service, poolområde, frukost, rum, allt var på topp.

Visa bifogad bild 89560 Visa bifogad bild 89561 Visa bifogad bild 89562

Efter elva underbara dagar i Costa Rica var det dags för nästa flygtur. Den här gången var det lågprisbolaget JetBlue (med extra benutrymme) som skulle ta oss från Liberia till JFK. Tumme upp för själva bokningsupplevelsen, där riktigt bra copy kombinerat med bra gränssnitt gjorde det riktigt kul att boka. Själva flyget var även det helt okej. Bra benutrymme och service. Stort minus för att det knappt fanns någon mat på planet. En ynka sallad (vi satt på rad 2 och fick alltså beställa först) som min sambo fick, medan jag tog en märklig kalkonsmörgås. Flyget gick klockan 16 och tog fem timmar, så mitt över middagstid. Tyckte synd om dem som satt längre bak. Som tur var delades det ut snacks utan kostnad, och alkoholfria drycker var också gratis.

Väl framme i New York bodde vi på Intercontinental Barclay. Vi var inte helt nöjda med bemötande i reception och städning (missade fylla på schampoo, tömde inte papperskorgen etc). Däremot var hotellet som sådant till belåtenhet och det kändes som ett klokt nyttjande av vårt Weekend Certificate. Som för övrigt efter muttrande från receptionisten gick att använda digitalt trots att vi fått det på papper i höstas (ett papper som ligger kvar hemma i kökslådan...).

Fem härliga dagar i New York gick snabbt och plötsligt var resan över och det var dags att bege sig mot JFK och nästa longhaul business, den här gången med Swiss.

Vi hade bokat två fönsterplatser på rad fem i den lilla businesskabinen. Inte lika gott om utrymme som på SAS rad ett men vi fick utan problem plats. Sköna, lite hårda, säten, snygg kabin, och här var personalen tio av tio. Helt annan service än på SAS. En bra flygtur som stördes en smula av att min stol blåste upp sig hela tiden.

Visa bifogad bild 89563

Här serverades maten i ett svep. Kanske för att det var nattflygning, planet gick kl 21. Men det drog ner upplevelsen en smula. Sallad till förrätt, oxfilé till huvudrätt, lite ostar och cheesecake till efterrätt som vi stod över. Köttet var mört och bra stekt men totalt smaklöst. Ostarna hade jag högre förväntningar på, och chokladen som utlovades till kaffet enligt menyn såg vi inte röken av. När vi frågade om den fick vi varsin påse märkliga chips.

Visa bifogad bild 89564

Det gick bra att stå över frukosten men jag valde att ta det mesta på menyn. Hoppades att det skulle kompletteras av något varmt men så var det icke. Alltså bara bröd och youghurt och lite frukt, faktiskt en besvikelse för vi var hungriga vid det här laget.

Visa bifogad bild 89565

Väl framme i Zürich var vi sugna på en rejäl frukost. Tyvärr var våra kroppar lite fel inställda tidsmässigt, så det var inte alls frukost som serverades i Swiss loungen utan schnitzel. Den stod vi över. Tog i stället ett glas mousserande, lite soppa, sallad och makaroner. Trevlig lounge, stor vilket var tur för den var helt proppfull. Det gick knappt att hitta någonstans att sitta.

Efter fyrtio minuter var det dags för sista flighten mellan Zürich och Arlanda. Om Swiss inte imponerade på longhaul, var denna flygning över förväntan. Maten var visserligen ungefär den samma fast med godare sås, men på en två timmars flight är förväntningarna också lägre. Seatblock på alla businessplatser trots fullsatt plan, fördragen gardin, champagne i mängder för den som ville ha, och även den efterlängtade chokladen. Personalen lika trevlig som på förra flyget. Riktigt bra och går inte att jämföra med SAS Plus...

Visa bifogad bild 89566

Det blir sista bilden för den här underbara resan. Sammanfattningsvis: SAS Business riktigt bra som första businessupplevelse, Swiss gör sig bättre på shorthaul, JetBlue bra för att vara lågprisbolag. Costa Rica var ett fantastiskt land och New York en grym stad. Nu väntar vi bara in vår 2-4-1 så är det dags att boka nästa businesstripp (eller kanske det blir first first...).


Tack för intressant rapport!
 

Resenären

Medlem
Nosara vid Stilla havskusten
Tack för en intressant rapport. Måste plocka fram en karta för att se vad ni besökte, då orterna inte finns i mitt reseminne.
På en av mina resor med Swiss till Zürich missade de att dela ut choklad. En liten fråga och jag fick hela näven med god Swiss-choklad.
 

DavveP

Medlem
Stort tack, låter dock som om du med Swiss hade en aningen otur fick en fantastisk upplevelse med bästa flygmaten ever när jag åkte flighten från JFK för två veckor sedan.
 

Mikado

Medlem
Tack alla, vad glad jag blir att ni gillar rapporten! Svårt att hitta en bra balans mellan flyginfo och resmålsinformation tycker jag.

Grymt bra första rapport! :) SAS löjrom är svår att slå! Swiss inom Europa har jag alltid velat testa i business, de verkar flawless (har bara flugit Swiss business mellan Dubai och Muscat och det räknas knappt).

Aaah, härligt med Costa Rica! Aldrig har jag sett så häftiga djur och fåglar som där, kul ni reste till detta exotiska land! :) Jag reste för några veckor sedan runt med Avianca i Centralamerika, de verkar snäppet vassare än Copa Airlines (som jag var nära att boka).

Swiss i Europa var verkligen topp. Och Costa Rica, ja wow vilket land! Ja Avianca verkar lite bättre men Copa var absolut godkända också.

först och främst - härlig rapport! Nu blev jag väldigt sugen på att besöka Costa Rica :)

Nu till OT...

SAS har faktiskt använt just JetBlue som förebild när de skulle utveckla nya hemsida. En stor del pga att JetBlue är väldigt bra på att sälja Ancillary services. En del av detta är att SAS köpte ett helt nytt backendsystem, som gick live för snart ett år sedan. Det är exakt samma som JetBlue har. Det är först därefter som vi har börjat se mer och mer funktioner komma till hemsidan.
Ska bli spännande att se under närmsta året(n) om SK IT lyckas att utnyttja möjligheterna med hemsidan göra den till en bra hemsida. Både ur ett kund- och uppförsäljningsperspektiv.

Det var intressant! SAS har en lång väg att gå för att komma till JetBlues nivå men det låter ju onekligen lovande.

Tack för en intressant rapport. Måste plocka fram en karta för att se vad ni besökte, då orterna inte finns i mitt reseminne.
På en av mina resor med Swiss till Zürich missade de att dela ut choklad. En liten fråga och jag fick hela näven med god Swiss-choklad.
När vi frågade fick vi svaret att den var slut och så fick vi de där skumma chipsen :(

Stort tack, låter dock som om du med Swiss hade en aningen otur fick en fantastisk upplevelse med bästa flygmaten ever när jag åkte flighten från JFK för två veckor sedan.
Oj vad konstigt att de är så ojämna! Fick du allt (utom dessert) serverat på en gång eller var det i flera serveringar?
 

DavveP

Medlem
Fick allt samtidigt eftersom det var en natt flight och sedan dessert. Sedan gick man runt och bjöd på choklad ur en mycket fin chokladask. Servicen var outstanding, påfyllning hela tiden med champagne. Däckade dock efter 5-6 glas. Bifogar bilder på maten
 

Attachments

  • 912A8A5D-CE96-448C-9879-6EFD42F155A8.jpeg
    912A8A5D-CE96-448C-9879-6EFD42F155A8.jpeg
    79,4 KB · Visningar: 388
  • 3D32272F-1A5E-4786-8C87-FBA94058DDF9.jpeg
    3D32272F-1A5E-4786-8C87-FBA94058DDF9.jpeg
    88,7 KB · Visningar: 364
  • E4A086F1-FA46-49F9-B42D-74B7BAB50E02.jpeg
    E4A086F1-FA46-49F9-B42D-74B7BAB50E02.jpeg
    52,4 KB · Visningar: 374
Toppen