Senaste nytt

Hjälp oss till en oförglömlig flight

Voyageur

Medlem
Till att börja med tycker jag du fått många goda råd och det jag säger är egentligen redan sagt men jag ger ändå mitt råd.

Som jag förstått det är just businessresan en väldigt viktig del för dig. Då tycker jag, med brutal uppriktighet, att det är en genuint dålig ide att satsa på att bli uppgraderad på något sätt. Jag tror helt enkelt att risken är väldigt stor att det misslyckas och att resan då antagligen kommer att upplevas som mer misslyckad än om den görs i ekonomi med inställningen att det är en ekonomiresa som gäller.

Boka antingen business direkt eller ändra fokus och lägg pengarna på att göra resan underbart minnesvärd på andra sätt är mitt råd.



Hur gör du? Jag kan nog utan vidare lägga 90 procent av min kreditkortsspend på Amex. Fungerar på Ica, Coop, City Gross, Systembolaget, Biltema, Classe, Granngården, Apoteken, Casino Cosmopol, K-Rauta, Bauhaus, Jula, ÖB (tror jag) de flesta (alla?) bensinstationer, hyrbilsföretag, Netflix, Google, Grab, Uber mm. mm. (Bara några slumpvisa ställen där jag själv ibland handlar). Till och med den närmaste livsmedelsbutiken i Thailand tar Amex.

Var handlar du? ;)

Jag håller med här till 110% efter alla år av flygande. Ni tar en alltför stor risk med art "chansa" på uppgradering, speciellt då oddsen redan från början är emot er= ni reser i högsäsong med fåtal platser redan, ni har stor chans att bli förbikörda av andra status resenärer i uppgraderingskön, samt att ni de facto inte helt 100% klart är säkra att ni har poängen på plats. Om denna resan är en once in a lifetime chans så är det enda säkra att betala business ena vägen.
 

Delayed

Medlem
1. Vi handlar oftast på Willys då det ligger på vägen hem och senast igår försökte jag med Amex-kortet och det gick inte.

2. Restauranger har jag varit med om många som inte tar amex tyvärr.

3. Vill minnas att jag försökte på en obemannad preem-mack.

4. Verkar ju som att man ska kunna "trippeltjäna" på preem

1. Du har rätt i att Amex inte funkar på (de flesta) Willys. Det ska funka på några och rykten säger att alla ska ta det så småningom. Den som lever får se...

2. Restauranger är väldigt olika, vissa tar Amex andra inte. Jag killgissar på 50/50 men andra har säkert bättre statistik än jag (pratar Sverige nu).

3. Jag vet att i varje fall Preem, OK och Circle K tar Amex.

4. När det gäller Preem säger denna "lilla" tråd att festen verkar vara över, titta på slutet:
2 Eurobonus extrapoäng per liter du tankar på Preem | Sida 53 | BusinessClass.se forum | 500 000 inlägg om resor
 

Canadien

Medlem
gyllene medelväg": boka SAS CPH-LAX i SAS Plus. Det behöver inte vara allt för dyrt (kollar jag era exakta datum CPH-LAX just nu får man det för 12900 t/r per person),

Här är väl alla olika, privat skulle jag aldrig betala 6k extra per person för Plus, men å andra sidan är jag EBD så lounge på Arlanda och dryck ombord ingår ju redan för mig.
 

Kimmen00

Medlem
Här är väl alla olika, privat skulle jag aldrig betala 6k extra per person för Plus, men å andra sidan är jag EBD så lounge på Arlanda och dryck ombord ingår ju redan för mig.

Nä, då är det C som gäller.. Plus nu mer är enligt mig en helt förstörd produkt mot hur den var när den introducerades..
 

Shulle

Medlem
Hej allihopa.
Vet inte om det är tillåtet att uppdatera/bumpa i tråden. Ni får gärna säga till om det inte är det.

Willys i Malmö tar nu Amex. I alla fall på två olika Willys.
Uppdatering gällande flygresan så är jag fortfarande inställd på att boka en SAS Go biljett till SFO/LAX och hem från SFO/LAX för att försöka bli uppgraderad med poäng (målet är att ha 100k poäng när det är dags).
Har hittat 3 flyg som ser bra ut. Ni får gärna ge input på om det är billigt eller normalpris, men jag tror att det är billigare än tidigare när jag startade tråden.

Flyg 1 (23Dec-07Jan) 6877 kr/pp : CPH -> SFO, 12.25-14.45. LAX -> CPH, 14.05-13.20+1
Bra flygtider. Åker på måndagen och kommer hem kl 13 på en onsdag. Liten nackdel att det är 7 business biljetter kvar på sträckan LAX->CPH. Ökad risk för att businessplatserna är slut kanske. Fördelen är att jag helst vill bli uppgraderad på CPH-SFO då det är en A340 medan det är en A330 LAX-ARN. Synd att det inte är direktflyg LAX-CPH.

Flyg 2 (22Dec-07Jan) 7401 kr/pp : CPH -> LAX, 08.00-12.20. SFO -> CPH, 17.30-13.20+1
Får till en extra semesterdag då flyget går på söndagen. Ingen varning på hur många business biljetter som finns kvar, betyder det att det finns fler än 10? Eller när börjar det stå i rödtext?
Nackdel att det kostar lite mer, men 1 dag extra för 600 kr känner jag är värt det. Tidigt flyg på ditvägen är inte optimalt heller.
Samt att första "möjligheten" till uppgradering kommer att ske på A330 ARN-LAX.

Flyg 3 (23Dec-07Jan) 6826 kr/pp : CPH -> LAX, 07.15-12.20. SFO -> CPH, 17.30-13.20+1
Samma som Flyg 2 med undantaget att vi åker på måndagen (-1 dag från flyg 2). Ännu tidigare flygtid.
Ingen varning på hur många business biljetter som finns kvar här heller.
Möjlighet till uppgradering på A330.

När det gäller EuroBonuspoängen är status följande:

Saldo: 67000 poäng
Bokat flyg till Nice och från Rom som kommer att ge oss 4000 poäng, vilket gör att vi landar på 71000.
Jag använder mitt SAS Amex Classic så mycket det går (kopplat till Preem, mataffärer, restauranger osv.).
Flygresan till USA kommer ju kosta runt 14-15k totalt och det ger 4200-4500 poäng oavsett nivå på Amexkortet (30p per 100kr)
Gör att vi landar på ca 75000.
Sen har min kompis, som överförde 12k poäng till mig för 600 kr, ytterligare 10k poäng som han gärna överför om det skulle behövas. Gör att vi hypotetiskt kan landa på 85 000 kr.
Rent krasst saknas då för att uppnå 100k 150k spending (Amex Classic). Och det känns inte omöjligt men jag tror inte att jag riskerar detta. Så jag kommer efter sommarsemestern teckna Amex Premium som ni tipsade.
Värvad av samma kompis, han har också premium, kommer ge honom 12k poäng och oss 12k.
Det gör att vi teoretiskt sätt kan ha 109k poäng (10k från kompisen, 12k från premiumkortet, ytterligare 12k från kompisen).

Och då är vi hemma utan att behöva göra något speciellt.
Lång utläggning men jag lovade ju att jag skulle uppdatera längs vägen.
 

Shulle

Medlem
Pratade precis med Amex och fick reda på att vi inte alls har rätt till värvningsbonusen då jag redan innehar ett Classic-kort.
Vilket innebär att 24 000 poäng försvinner från min "plan".

Kanske värva min sambo? Spelar det någon roll att hon står på ett extrakort för mitt SAS Classic?
 

ekf

Medlem
Pratade precis med Amex och fick reda på att vi inte alls har rätt till värvningsbonusen då jag redan innehar ett Classic-kort.
Om du redan har ett Amex så har du inte rätt till värvningsbonus, det är helt korrekt. Däremot verkar det fungera för många ändå. Det är nog bäst att inte "upplysa" kundtjänst om detta mer än absolut nödvändigt då ämnet inte behöver fokus från deras sida...
Kanske värva min sambo? Spelar det någon roll att hon står på ett extrakort för mitt SAS Classic?
Om din sambo inte har ett eget Amex idag så går det bra att värva henne och få bonus.
 
Toppen