Hong Kong - Auckland
CX 113 B777-300ER (B-KQE)
21.30 - 13.55
16D+16G
Väldigt bra boarding, Cathay håller verkligen på, priority boarding. Före oss i kön stod det ett par som (om man tittade på väskan) hade Emerald status, deras kompisar kom och ställde sig bredvid. Vid boarding blev det stopp för kompisarna, diskussion uppstod, men NEJ ni får ställa er i ekonomikön. Går således inte att smita in i kön bara för att någon kompis har högre status.
Tror vi kom iväg i tid, hade lite för tunga ögonlock. Kommer ihåg att vi startade och att hjulen försvann in i flygkroppen, efter det blev det mörkt en halvtimma, typ.
När jag vaknade låg menyn på bordet och det var dax att beställa både drink och varmrätt. Vi var de 2 första som fick beställa, känslan är att de prioriterar de med hög status inom OW.
Drink blev återigen Pacific Sunrice, blandning mellan champagne och Drambuie, till det varma nötter och en ny snus, varför byta när kombination är riktigt bra
Champagnen för denna flight är Champagne Deutz Brut Classic, vilket det blir till förrätt
Menyn för kvällen är
TO START
^ Marinated prawn with pesto, tomato, french beans and capsicum
^ Mixed salad, Kalamata olives and tomato, oliveoil and balsamic vinegar
FOLLOWED BY
^ Chu hou beef brisket, turnip, broccoli, red capsicum and steamed rice
^ Pan fried sea bread, capsicum, green beans, carrot, celeriac puree and lemon parsley butter
^ Confit side of pork , French beans, tomato, mushrooms, sauteed orzo and red wine thyme sauce
^ Rigatoni, spinach, tomato and Café de Paris Sauce.
CHEESE AND FRUITS
^ Blue d`Auvergne, Somerset Brie, Taleggio with crackers and cabernet Pastelldata
^ Fresh seasonal fruits
AND TO FINISH
^ Rhubarb strawberry crumble
^ Chocolate brownies with yuzu cream cheese
and pralines and coffee (or Tea)
Förrätt, intogs 31000ft över Manilla, väldigt god förrätt
CX vitlöksbröd är ju godare än det jag gör hemma....
Varmrätt blir biffen idag, samvetet är bättre idag
, dessutom är det ju kinesiskt kök, måste testa, och CX ris på planet är väldigt gott, efter vad jag har förstått så ångar de riset på planet. Till maten blev det Betsy
mer om det kommer lite senare.
Stolsgrannen tog Rigatino och efter vad jag hörde var det NAMNAM
Nåväl, det kortet var sådär bra
Ost... behöver inte säga mer....
Varför Tuc isf för flygbolagets kex.... Jo, vissa flygbolag (tänker BA nu) har kex som smakar spånskiva.... CX är bättre... lika bra att ta med nå`t som är gott
Desserten, rabarber med crunch gott!
Beträffande Besty Beer, - Scientifically Crafted for 35000 ft
Orkar inte skriva allt, så jag tar en bild
Hur som helst god är den, blir en till
SNACKS
^ Grilled Australien grain fed beef burger, Swiss cheese and fries
^ Shrimp wonton in noodle soup
^ Mövenpick icecream
Ja.... allt är ju gott, räk-wonton käkar jag i loungen, skulle vara intressant och testa hur fries smakar på flyget... men är lite för mätt för det... blir en glass istället
Glass och cappuccino funkar bra.
BREAKFAST
^ Orange or Apple juice
^ Mango and passionfruit smoothie
^ Fresh seasonal fruits
^ Bircher muesli and blueberry compote
FOLLOWED BY
^ Tomato omelette, veal sausage, mushrooms and tomato
^ Stir fried rice vermicelli, duck julianne, presereved snow vegetables, bambo shoots
^ Shredded pork and mushroom congee with preserved cabbage
BREAD SELECTION
^ Assorted breakfast bread
^ Coffee or Tea
Mycket behaglig flygning trots att det har varit en del turbulens, antar att det var ekvatorn vi flög över. Lite mer avslappnad crew än från LHR känns det som.
En väldigt smidig entre till NZ, från planet till den 26gr luften tog runt en halvtimma, nog bra att komma på eftermiddagen isf morgonen/förmiddag då det kommer många flyg då.
Båda väskorna kom, en med en hel tag och den andra med en liten avsluten tag.
Nu blir det ett par dagar i Auckland för att på juldagen ta tåget till Wellington. Ja de kör den 25e, vi dubbelfrågade innan vi bokade. 25/12 i NZ är ju mer än dubbelröd, kan tänka mig att det blir lite party och julstämning på tåget
GOD JUL från ett soligt och varmt Auckland