Nu är jag inte riktigt med.Blanda inte ihop service charge med dricks. Beroende på formulering måste man vara vaksam.
Måste ha missat något
Vad är skillnaden?
Nu är jag inte riktigt med.Blanda inte ihop service charge med dricks. Beroende på formulering måste man vara vaksam.
En snabb förklaring: Tips and Service Charges: Understanding the DifferencesNu är jag inte riktigt med.
Måste ha missat något
Vad är skillnaden?
Tidigare i tråden har det refererats till USAs förfärliga beteende med en "Tipping Wage", efter lite lätt googlande så tror jag att bartenders i bemannade barer i amerikanska lounger inte lider av utan de har istället ungefär minimilön + dricks. Men med tanke på att de har en timlön på kanske 70kr så känner jag att om de inte är helt värdelösa så förtjänar de dricks.
Resturangpersonal och andra med USAs Tipping Wage borde alltid få dricks, oavsett om de är katastrofala i sina servicenivåer. Förmodligen har de en dålig dag, som inte blir bättre av att du dricksar dåligt.
Den här tråden handlar inte om diskussion av dricks i USA, utan dricks i loungen.Jag tycker det blir vanskligt att försöka dels analysera skälet till drickskulturen i usa, och sedan själv försöka anpassa mitt dricksande till huruvida restaurangpersonalen vid den specifika platsen, enligt min tro, får en dräglig lön eller inte. Under den tid jag bott i USA så har jag lärt mig att man alltid dricksar vid barer, oavsett var, och jag kör generellt sett $1 per öl/drink, och $2 om det är en avancerad cocktail el dyl.
Helt enkelt bör man, som besökare i landet, dricksa på samma sätt om lokalbefolkningen. Dvs, minst 15 procent på restauranger och köra enhetsdricks vid bar. Det är bara löjligt att påstå att man är emot dricks av någon sorts princip, eftersom den principen enbart tjänar ens egna syften, och väldigt sällan har någon mer nobel effekt som man kanske intalar sig själv.
Kan vi inte diskutera endast om dricks/tip i "loungen" i den här tråden?
Den här tråden handlar inte om diskussion av dricks i USA, utan dricks i loungen.