Senaste nytt

Radarfel i stora delar av Sverige?

demgard

Medlem
Sitter i ett plan på Luleå flygplats och väntar på take-off. Vi får inte lyfta då det är ett radarfel där flygledningens radar fungerar dåligt eller inte alls i norra Sverige och även runt Stockholm.

Någon som vet mer? Och är det gemensamt radarsystem = single point of failure?

(Visste ej vilket forum detta hör hemma i så Mod får gärna flytta om det är så)
 

demgard

Medlem
Radarfel på Arlanda, luftrum stängts av

Ah. Informationen vi fått från kaptenen är att det definitivt är problem i norra Sverige och eventuellt runt Stockholm - men då är det släckt där också.

Vi har rullat tillbaka till gate nu, sitter fortfarande på planet dock. Vi har fått en preliminär avgångstid om 2,5 timmar, men tydligen har de fortfarande en förhoppning om att kunna lösa det snabbt och håller därför kvar oss ombord.

Dags att börja söka på format vad som gäller vid förseningar inser jag..
 
Last edited:
A

Aurora

Guest
Gjelder deafo Södra Sverige også... Norwegianflight OSL-ARN har preliminary delay på 1,5-2 timer....
 
Enligt Swedavia's pressansvarig som uttalar sig i TV4 just nu gäller det BMA, ARN och GOT. Visuell landning tillåts, men inga plan tillåts att lyfta.
 

jth

Medlem
Enligt media har man just nu stopp på Arlanda för alla avgående flyg medans man tar emot ankommande. Det verkar som det stämmer på flightradar24 , det är flera på inflygning mot Arlanda.
 

Traveller

Medlem
LH meddelar oss passagerare att besked kommer 13.00 på ett eller annat sätt. Kastrup har tydligen problem också säger kapten nu i högtalarna. På väg mot Seoul via Munich.
 
Toppen