Senaste nytt

Finnair Nordens högst rankade flygbolag

Thomas-H

Ny medlem
Finnair är Nordens högst rankade flygbolag och ett av 31 bolag i hela världen som fått fyra stjärnor i konsumentsajten Skytrax senaste globala omröstning där över fem miljoner resenärer har tyckt till.
Totalt har 681 flygbolag och 725 flygplatser betygsatts av sajtens läsare. Endast sju bolag fick maximala fem stjärnor, samtliga från Asien. Finnairs två nordiska huvudkonkurrenter fick tre

Helsingfors flygplats, är en av endast nio flygplatser i världen som har tilldelats fyra stjärnor av Skytrax. Bara tre flygplatser fick fem stjärnor: Singapore, Seoul och Hongkong. Finnair flyger till samtliga.

Mer info på Skytrax hemsida länkat här under:

Airline Reviews | Airport Reviews | Seat Reviews | Airline Ranking
 

Tjaeng

Medlem
Mja, men om man sen tar en titt på vilka bolag Skytrax har rankat som femstjärniga, så hittar man vissa tveksamheter. Hainan, Malaysian och Kingfisher? Really? Och så finns det en hel drös med LCC med fyra stjärnor också. När man sen går och försöker ta reda på vilka kriterier de använder så står det att de är hemliga? Eh..

Skytrax senaste globala omröstning där över fem miljoner resenärer har tyckt till.
Totalt har 681 flygbolag och 725 flygplatser betygsatts av sajtens läsare. senaste globala omröstning där över fem miljoner resenärer har tyckt till. Endast sju bolag fick maximala fem stjärnor, samtliga från Asien. Finnairs två nordiska huvudkonkurrenter fick tre

Öhm, nej. Stjärnrankingen utgår inte från omröstningar bland resenärer utan genom Skytrax egen audit. Det du syftar på ovan är Skytrax andra ploj, "Skytrax world airline awards".
 
Last edited:
Finns ingen anledning att lyssna på undersökningar som inte delger kriterier. De säger ju absolut ingenting... Tänk om de inte ens bedömt saker som är viktiga för flygbolag? Det vet ju inte vi!
 

Dr. Miles

Expert
Finns ingen anledning att lyssna på undersökningar som inte delger kriterier. De säger ju absolut ingenting... Tänk om de inte ens bedömt saker som är viktiga för flygbolag? Det vet ju inte vi!
Stjärnrankingen utgår säkert ifrån antal summan av "injection" till SkyTrax, vilket inte är offentliggjort
 
Toppen